Šport > Moto športi
24 ogledov

Kubica se še ne bo vrnil

Robert Kubica Žurnal24 main
"Napredek je zelo dober in celo zdravniki se včasih čudijo. A rad bi bil stoodstotno pripravljen, preden se vrnem v dirkalnik," je dejal poljski dirkač formule 1 Robert Kubica, ki bo izpustil začetek sezone 2012, čeprav je upal, da bo lahko nastopil že na prvi dirki sezone.

Poljski dirkač Robert Kubica, ki je moral letošnjo sezono formule 1 izpustiti zaradi hude poškodbe roke, bo odsoten tudi na začetku sezone 2012. Čeprav je Poljak nedavno izrazil upanje, da se bo lahko vrnil v bolid že na prvi dirki leta 2012, pa je zdaj njegovo moštvo Renault sporočilo, da Kubica še ne bo pripravljen za nastope.

Moštvo je sporočilo, da Kubica še ni povsem okreval in da potrebuje več časa, da bo lahko spet dirkal na najvišji ravni. Čeprav nima še pogodbe za sezono 2012, pa bo ostal član moštva, je sporočil Renault.

Zanj so pripravili testno vozilo, vanj bo sedel takoj, ko bo pripravljen. "Odločitev je bila težka, a ni šlo drugače. Moštvo mora začeti priprave na novo sezono, jaz pa bi v tem trenutku pomenil oviro," je dejal 26-letni dirkač in poudaril, da mu gre po zdravstveni plati odlično: "Napredek je zelo dober in celo zdravniki se včasih čudijo. A rad bi bil stoodstotno pripravljen, preden se vrnem v dirkalnik."

V tej sezoni, ki se bo končala ta konec tedna, sta za Renault vozila Rus Vitaij Petrov in Nemec Nick Heidfeld, v drugem delu sezone pa namesto slednjega Brazilec Bruno Senna. Prav Petrov in Senna sta zdaj, ko Kubica ne bo mogel voziti, najverjetnejša kandidata za začetek sezone 2012, v ožjem izboru pa je tudi testni voznik Romain Grosjean.

Kubica se je poškodoval februarja v nesreči na reliju v Italiji, ko so mu z večurno operacijo rešili zapestje desne roke, pozneje pa so mu z več operacijami oskrbeli še prav tako hudo poškodovano ramo, roko in nogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.