Šport > Moto športi
23 ogledov

Kubica v sredo na zadnjo operacijo

Kubica je še enkrat dokazal, da je dirkanje še kako nevaren šport. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Zaročenka poljskega dirkača Roberta Kubice pravi, da je njegovo duševno in telesno stanje spet slabše. Sporočilo njegove ekipe pa se glasi, da je stanje pozitivno. V sredo ga čaka še zadnja operacija.

Zaročenka: Kubici gre slabše
"Zdravstveno stanje se mu je tako telesno kot duševno poslabšalo," je dejala zaročenka v reliju poškodovanega poljskega dirkača Roberta Kubice, Edyta. Kubico, ki so mu zdravniki rešili roko, v sredo čaka nova operacija, že tretja po vrsti, a na srečo ni več v smrtni nevarnosti. Druga operacija, pri kateri so mu kirurgi naredili poseg na desni rami, roki in desnem stopalu, je bila v petek. Spomnimo, dirkač Lotus Renaulta v formuli 1 se je na reliju v Italiji s škodo fabio S2000 pri veliki hitrosti zaletel v zid. Zdravniki pod vodstvom Igorja Rossella so ga operirali kar sedem ur.

Ekipa: Kubica v dobrem stanju
Roberta Kubico zadnja operacija (komolec) čaka v sredo. "Zadnja informacija je, da je Robertovo stanje pozitivno," so v ponedeljek zvečer sporočili iz njegove ekipe. "Še nekaj dni bo ostal na intenzivni negi. Pred sredino operacijo je v dobrem stanju."

 

Medtem Renault še ni izbral njegove zamenjave. Najbolje kaže Nicku Heidfeldu, ki je bil na testiranjih občutno boljši od Bruna Senne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.