Šport > Moto športi
23 ogledov

Kubica vesel, da je živ

Robert Kubica se želi čim hitreje vrniti v dirkalnik. (Foto: EPA) EPA
Nesrečni Robert Kubica bo kar nekaj časa oddaljen od glamuroznega sveta formule 1. Pred Poljakom je dolgotrajna rehabilitacija, vendar je odločen, da se bo vrnil v dirkalnik.

"Zavedam se, da nisem v najboljšem stanju, toda vem, da sem imel veliko sreče," je vesel Robert Kubica, ki se je težko poškodoval na reliju Ronde di Andora pri naših zahodnih sosedih Italijanih. Za voznikom Lotus Renaulta so tri operacije, zdaj pa ga čaka dolgotrajno okrevanje. "Čaka me dolga rehabilitacija, ki pa me ne skrbi," je optimističen Kubica. Pri Renaultu ga bo zamenjal Nemec Nick Heidfeld.

Kubica bo še kar nekaj časa pod budnim očesom zdravnikov. "Pred njim je dolga pot. Obstaja možnost infekcije, saj je bila kost izpostavljena 45 minut," pravijo zdravniki. Po nekaterih ocenah bodo potrebni vsaj trije meseci, preden bodo zdravniki lahko podali oceno, če bo Robert Kubica še kdaj upravljal z dirkalnikom formule 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.