Šport > Moto športi
30 ogledov

''Lahko bi nadeli 100 kompletov koles''

fernando alonso EPA
Fernando Alonso bo dirko za VN Japonske začel s 14. mesta, čeprav je po koncu kvalifikacij dejal, da je odpeljal najboljši krog v svoji karieri.

Dvakratni svetovni prvak je po dirkališču v Suzuki vozil na robu svojih in dirkalnikovih zmogljivosti, a kljub temu osvojil le skromno 14. mesto - rezultat, ki znova priča o nekonkurenčnosti Hondinega pogonskega sklopa.

''Povedal sem vam, da je bil to verjetno najboljši krog v Suzuki v moji karieri. Lahko bi nadeli 100 kompletov koles in poskušali ponoviti krog, a tega časa verjetno ne bi dosegel,'' je povedal Alonso.

''Razočarani smo, o tem ni dvoma, a takšna je situacija in vsi se trudijo po najboljših močeh, da bi to popravili. Ne gre za to, da bi bili sproščeni in ne bi garali. Ostati moramo potrpežljivi,'' je dodal nekdanji dirkač Renaulta.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Alonso je uvrstitev v finalni del kvalifikacij zgrešil za pol sekunde, a je s prebojem v drugi del več kot zadovoljen. ''Drugi del (Q2) je bil manjše darilo, saj mislim, da sta Sauberja hitrejša od nas, vendar jima ni uspelo odpeljati čistega kroga. V Q2 sem odpeljal zelo dober krog, tako da smo s predstavo zadovoljni, a vseeno razočarani nad zaostankom za finalnim delom.''

McLaren je na prejšnji dirki za VN Singapurja zabeležil dve ničli, čeprav so imeli v Marini Bay visoka pričakovanja. V minulem tednu so se posvetili zanesljivosti dirkalnika, Alonso pa meni, da bo velik uspeh, če bosta oba prečkala ciljno črto.

''To bi bilo lepo, še posebej za domače navijače. To je minimum, a nič ni zagotovljeno. Težko bo. Za nami so dirkalniki, ki so hitrejši - Verstappen in Sauberja. Potrudili se bomo po najboljših močeh. Morda se zgodi čudež in bomo osvojili kakšno točko,'' je sklenil Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.