Šport > Moto športi
9 ogledov

''Lahko samo ugibamo, kaj smo ustvarili''

formula 1 red bull predstavitev jerez RB10
1/7
EPA
V ekipi Red Bull, kjer branijo tako posamični kot konstruktorski naslov svetovnega prvaka formule 1 iz sezone 2013, so danes pred začetkom testiranj v Jerezu prvič pokazali orožje za sezono 2014.

"Moštvo je zelo motivirano, a o rezultatih za zdaj še ne razmišljamo. Zaradi sprememb je veliko novega in težko je oceniti, kakšen potencial ima dirkalnik. Počakajmo na prve tri ali štiri dirke," je bil na predstavitvi v garažah na dirkališču v Jerezu umirjen Vettel. Obenem je poudaril, da so pred sezono 2014 spremembe v pravilih tako velike, da je RB10 pravzaprav povsem nov avtomobil.

"Ponavadi smo prišli v Jerez in odgrnili pregrinjala, spodaj pa je bila igračka, povsem podobna tisti iz prejšnjega leta. Zdaj je drugače, lahko samo ugibamo, kaj smo ustvarili," je menil Vettel.

Nemški zvezdnik bo imel ob sebi novega sovoznika. Namesto avstralskega veterana Marka Webbra, ki je končal kariero v formuli 1, bo drugega rdečega bika vozil njegov rojak Daniel Ricciardo. "Moja pričakovanja so velika, želja prav tako, pa tudi zelo sem vznemirjen. Velika čast in privilegij je delati ob boku štirikratnega svetovnega prvaka," je dejal Avstralec.

Hamilton razbil srebrno puščico

Povsem brez težav sicer prvi dan testiranj ni šlo: pri Red Bullu so zaradi tehničnih težav dirkalnik morali za začetek namesto na stezo zapeljati nazaj v garažo na popravilo, a se svetovni prvak zaradi tega ni vznemirjal: "En del smo narobe pritrdili. Nič posebnega, lahko se zgodi vsakomur." Precej več dela bodo imeli mehaniki pri Mercedesu, saj je Lewis Hamilton novega F1 W05 zapeljal s steze v zaščiti zid in ga precej razbil, sam pa pri tem na srečo ostal nepoškodovan.

Težave Marussie

Še bolj nenavaden zaplet je ustavil ekipo Marussie. Njihovi novi dirkalniki zaradi popravil v zadnjem hipu namreč sploh še niso prispeli iz delavnic v britanskem Banburyju, novega MR03 zdaj pričakujejo v sredo, da bodo lahko opravili vsaj del predvidenih testiranj. "Po številnih težavah, ki so nas upočasnile, smo zdaj vendarle tako daleč, da je dirkalnik na poti. Garaže tukaj v Jerezu že čakajo in veselimo se jutrišnjega dne," so sporočili iz ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.