Šport > Moto športi
22 ogledov

Latvala prehitel Loeba

Latvala EPA
Pred zadnjim dnem zadnjega relija v letošnji sezoni za svetovno prvenstvu po brezpotjih Walesa vodi Jari-Matti Latvala pred novim/starim svetovnim prvakom Sebastienom Loebom, ki si je že v petek po odstopu Mikka Hirvonena zagotovil osmi zaporedni naslov.

Finec Jari-Matti Latvala (Ford) je prevzel vodstvo po sobotnem delu relija v Walesu, zadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva. Latvala ima pred nedeljskimi zadnjimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami zdaj šest sekund naskoka pred starim in novim svetovnim prvakom Francozom Sebastienom Loebom (Citroen).

Loeb si je naslov prvaka, zanj je to že osmi zaporedni, zagotovil že v petek, saj je njegov edini tekmec v boju za lovoriko, prvi voznik Forda Finec Mikko Hirvonen po težavah zaradi izleta s ceste in okvari motorja dirkalnika odstopil. Tako je Loeb izgubil edinega tekmeca v boju za skupno zmago, v boju za posamično v Walesu pa sta ostala le še Loeb in Latvala, vsi drugi so daleč zadaj.

Potem ko je po polovici današnjih šestih "brzincev" bolje kazalo Francozu, so se stvari v večernih urah obrnile v prid Finca. Z dobrimi vožnjami je Latvala prišel na prvo mesto, a razlika je še vedno majhna. Pred nedeljskimi odločilnimi šestimi HP najhitrejša v Walesu loči le šest sekund. Izven boja za zmago je tretji Norvežan Mads Ostberg, saj zaostaja že več kot dve minuti in pol.

Reli po Walesu, po 17 od 23 hitrostnih preizkušenj:

1. Jari-Matti Latvala (Ford) 2;38:37,9
2. Sebastien Loeb (Citroen) + 6,1
3. Mads Östberg (Stobard Ford) + 2:43,9
4. Henning Solberg (Stobard Ford) + 5:35,0
5. Kris Meeke (Mini) + 6:20,0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.