Šport > Moto športi
24 ogledov

Lauda: "Vettel nima možnosti"

Sebastien Vettel po mnenju Nikija Laude nima možnosti za naslov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji svetovni prvak Niki Lauda je prepričan, da Nemec Sebastien Vettel (Red Bull) nima nikakršnih možnosti za naslov svetovnega prvaka. Fernando Alonso pa je za Avstrijca najboljši voznik.

Sebastien Vettel je imel pred VN Koreje 14 točk zaostanka za vodilnim moštvenim kolegom Avstralcem Markom Webbrom. Po odstopu Webbra je Vettel več kot zanesljivo vodil in bil na dobri poti do zmage in prvega mesta v skupnem seštevku, toda … Eksplozija motorja je mladega Nemca prisilila, da je moral dirko namesto na najvišji stopnički končati ob stezi. Mnogi so po dirki v Aziji prepričani, da je Vettel s tem izgubil vse možnosti za naslov svetovnega prvaka, ter da bi morali vse moči pri Red Bullu usmeriti v Webbra, ki za vodilnim Špancem Fernandom Alonsom (Ferrari) zaostaja 11 točk. Med njimi je tudi Avstrijec Niki Lauda. "Vettla lahko odpišete. Nima možnosti,“ je za Kleine Zeitung dejal Lauda, ki je prepričan, da ima Red Bull daleč najhitrejši dirkalnik: "Prepričan sem, da je dirkalnik Red Bulla za tri do štiri desetinke hitrejši od ostalih, ampak Alonso je daleč najhitrejši dirkač, razred zase. Toda, zaradi toliko boljšega dirkalnika bi moral Webber imeti možnosti.“ Pred dirkači je zdaj dirka v Interlagosu v Braziliji, ki bo že dala odgovore na mnoga vprašanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.