Šport > Moto športi
9 ogledov

Lažje do 50-letne device kot sponzorja

Willi Weber in Michael Schumacher sta skupaj preživela kar nekaj uspešnih let. ( Žurnal24 main
Willi Weber, nekdanji menedžer sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, priznava, da je trenutno v svetu športa "veliko lažje najti 50-letno devico kot pa pokrovitelja".

Nemčevo vrnitev v karavano formule 1 je dolgoletni Schumacherjev prijatelj pokomentiral brez dlake na jeziku. ''Njegov povratek ne poteka tako, kot je pričakoval, ampak z veliko rezervami,'' je za četrtkov Bild priznal človek, ki je odkril dirkaški talent tedaj mladega Schumacherja.

''V preteklosti so bile tribune polne Ferrarijevih kapic, dandanes pa se kapice ekipe Mercedesa lahko prešteje na prste ene roke. Iskanje sponzorjev tako ni preprosto,'' je še potarnal 68-letni Nemec.

''Kakorkoli že, Vettel je novi Schumi: tako na dirkališču kot tudi v medijih je zdaj številka ena. Michael je za seboj pustil praznino, ki jo je sebi v prid znal izkoristiti Sebastian. Tudi zato, ker mu gre letos zelo dobro, Michaelu pa ne," opozarja Weber.

Ob tem dodaja, da bi se letos moral zgoditi čudež, da bi lahko povratnik v karavano še letos osvojil naslov svetovnega prvaka. ''Mislim, da bo potreboval vsaj še eno leto, da si bo lahko prilagodil ekipo. Ne lažimo si, skoraj nemogoče je, da bi se lahko Mercedes v nedeljo boril za sam vrh.'"

''Če bo šlo vse, kot bi moralo iti, potem bodo Vettel in Red Bull premagali vse na tej progi,'' meni Weber, ki kot največjo težavo za Schumacherjevo vrnitev navaja tri leta odsotnosti iz karavane, formula 1 pa naj bi se po Nemčevih besedah medtem drastično spremenila.

A Weber še vedno zaupa v kvalitete 41-letnika. ''Ne odpišite ga še, mogoče bo potreboval nekaj več časa, toda vrnil se bo!''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.