Šport > Moto športi
30 ogledov

Le en Lotus dobil blagoslov Chapmanovih

Če ne bi Lotus Renault, prvi pokazal svoj dirkalnik za 2011 v zlato-črnih barvah Žurnal24 main
Malezijski Lotus še naprej vztraja, da bo odslej Team Lotus, a družina pokojnega Colina Chapmana je proti. So pa slednji dali blagoslov, da Group Lotus sodeluje z ekipo Renault.

Bitka za ime in nasledstvo legendarnega Lotusa, ki je v 60., 70. in 80. letih prejšnjega stoletja v formuli 1 osvajal zmage se nadaljuje. 1Malaysia Lotus, kot se je ena od letos novih ekip imenovala, še naprej vztraja, da bo poslej Team Lotus. Temu nasprotuje družina ustanovitelja edinega pravega Lotusa, Colina Chapmana, pa tudi Group Lotus, ki je sklenil sodelovanje z ekipo Renault in jo preimenoval v Lotus Renault. Slednji so že pred časom dejali, da se nimajo za naslednika pravega Lotusa, saj je Chapmanov Lotus neponovljiv.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Družina Chapman je večkrat izrazila mnenje, da ni primerno, da se ime Team Lotus uporablja v formuli 1," je v četrtek v pismu za javnost ponovil Clive Chapman, sin leta 1982 umrlega Colina Chapmana. "Chapmanovi smo navdušeni nad malezijskim Lotusom kot novo ekipo in njihovim spoštovanjem do zgodovine Lotusa, a licenca za uporabo imena jim je bila vzeta" Če ekipa Tonyja Fernandesa ne bo opustila težje po preimenovanju v Team Lotus, lahko sledijo nove tožbe. Je pa zato Clive Chapman dal blagoslov skupini Lotus, lastniku Protonu in ekipi Renault, da v imenu uporablja Lotus kot pokrovitelja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.