Šport > Moto športi
2962 ogledov

Legendarni dirkač po smrti štirinožca obračunal s kadilci

Barrichello Profimedia
Legendarni brazilski dirkač je po smrti hišnega ljubljenčka pozval k bolj odgovornemu ravnanju.

Rubens Barrichello, nekdanji dirkač formule 1 (1993-2011), je skrušen ob smrti svojega štirinožnega prijatelja Speedyja, ki naj bi umrl za posledicami uživanja cigaretnih ogorkov. Zaužil naj bi jih 11, kar mu je povzročilo nepopravljivo škodo.

"Moj Speedy, prezgodaj si odšel, prijatelj. Lahko sem samo hvaležen za vse lepe trenutke, ki sva jih preživela skupaj. Rad te imam za vedno," je ob izgubi sporočil nekoč eden izmed najboljših dirkačev na svetu.

 | Avtor: Instagram Instagram

Nekdaji član Ferrarija, Honde in Williamsa je prepričan, da je njegov pes zaužil cigaretne ogorke, ki so jih v okolico sprehajalnih poti odvrgli lastniki drugih psov.

"Moj sin je ob Speedyju našel veliko število cigaretnih ogorkov. Njegov želodec je utrpel hude poškodbe in razvila se je bolezen, ki je onemogočila razgradnjo ključnih beljakovin. Ni več mogel jesti. Dobil je krvavo drisko in njegovo stanje je šlo samo še navzdol," je pojasnil 51-letni Brazilec.

"Lastniki psov poberemo pasje iztrebke in jih pospravimo v vrečko, zato bi bilo lepo, če bi tudi kadilci sledili temu zgledu," je dodal Barrichello.

Med drugimi mu je sožalje izrekel rojak in njegov naslednik pri Ferrariju Felipe Massa. "Moje sožalje. Lahko si samo predstavljam, kaj prestajaš," je zapisal.

Barrichello je v formuli 1 tekmoval skoraj dve desetletji. Nastopil je na 322 dirkah ter zbral 11 zmag in 68 uvrstitev na zmagovalni oder.

Največje uspehe je doživljal za volanom Ferrarija v času velike prevlade takratnega moštvenega kolega Michaela Schumacherja. Njegova najvišja uvrstitev v skupnem seštevku je drugo mesto iz sezon 2002 in 2004.

 | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 14:10 01.marec 2024.

    Kaj ko bi jokica malo bolje pazil pri vzgoji psa, da mu nebi pozrl vse kar najde!!!