Šport > Moto športi
12 ogledov

Lepotci, ki vabijo v Goodwood

1/17
Žurnal24 main
Ste ljubitelji formule 1, avtomobilizma in hitrosti? Potem je prava ideja za vas obisk Festivala hitrosti v Goodwoodu v Angliji. V galeriji poglejte, kateri dirkalniki bodo na ogled letos julija.

Goodwood na jugu Anglije je legendarno prizorišče avtomobilističnih dirk iz 40. in 50. let 20. stoletja. Tam, kjer je pred 60 leti zmagoval Stirling Moss, se od leta 1993 vsako poletje dogaja tako imenovani Festival hitrosti (Festival of Speed). Gre za dogodek, kjer se na ogled postavijo stari in novi dirkalniki formule 1, avtomobili iz tekmovanj v reliju, vzdržljivostnih dirk in dirk turnih avtomobilov, ne manjkajo niti legendarni motocikli. Stari in aktualni prvaki pa dobijo priložnost, da z njimi odpeljejo kak krog. Letošnji Goodwood Festival of Speed, ki bo počastil 60 let formule 1, bo potekal od drugega do četrtega julija.

V Goodwoodu boste letos lahko srečali Jensona Buttna in Lewisa Hamiltona, pa morda še kakšnega od aktualnih dirkačev formule 1, saj je udeležbo že potrdilo pet letošnjih moštev (ob McLarnu še Mercedes, Ferrari, Red Bull in Williams). Na ogled bo tudi dirkalnik Alfe Romeo, s katero sta Giuseppe Farina in Juan Manuel Fangio osvojila prvi dve svetovni prvenstvi formule 1. Manjkal ne bo niti večkratni prvak v reliju Sebastian Loeb, pokazali pa se bodo tudi vsi največji udeleženci 24-urne dirke v Le Mansu (Audi, Peugeot in Aston Martin).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.