Šport > Moto športi
17815 ogledov

Letalska nesreča ameriškega zvezdnika

Dale Earnhardt Jr. youtube
Ameriški zvezdnik je bil z družino udeležen v letalski nesreči.

Nekdanji dirkač Dale Earnhardt Jr. in njegova družina so preživeli letalsko nesrečo. Prepeljali so jih v bolnišnico, z njimi pa naj bi bilo vse v redu.

Do nesreče je prišlo v Bristolu v zvezni državi Tennessee, zrušilo pa se je letalo v katerem so bili ameriški športni zvezdnik, njegova žena Amy, enoletna hčerkica Isla ter dva pilota. 

"Cessna Citation je zagorela ob pristanku na letališču Elizabethtown Municipal v Tennesseeju ob 15:40 po lokalnem času. Trenutno poteka preiskava, ki bo ugotovila vzrok nesreče," so sporočili iz urada šerifa za okrožje Carter.

"Lahko potrdim, da su Dale, Amy in Isla, skupaj z dvema pilotoma, doživeli nerečo v Bristolu to popoldne. Vsi so na varnem in so prepeljani v bolnišnico na pregled. Trenutno nimamo drugih informacij, hvala za razumevanje," je na poizvedovanje številnih oboževalcev na twitterju odgovorila Dalova sestra Kelley Earnhardt.

Letalo je bilo registrirano na podjetje JR Motorsports, ki je Earnhardtovo moštvo. Nekdanji dirkač, kariero je sklenil leta 2017, naj bi dobil nekaj manjših poškodb.

Dale Earnhardt Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Dale Earnhardt Jr. je sicer sin legendarnog Dala Earnhardta, ki je leta 2001 umrl v nesreči v zadnjem krogu slovite dirke Daytona 500. Dale mlajši je isto dirko osvojil dvakrat v karieri, ki je sicer trajala več kot 20 let. Kar 15-krat zapored je bil izbran za najpopularnejšega dirkača v seriji NASCAR. Po dirkaški upokojitvi je postal televizijski analitik, še vedno pa rekreativno  nastopa na nekaterih amaterskih dirkah.

Komentarjev 3
  • stangiulia42 15:25 16.avgust 2019.

    Web: https://creditsecours24h.com Nudimo posojilo zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem in študentom. Ugodne obrestne mere in odplačevanje po meri ter dogovoru. Kontaktirajte : borut.martin@gmail.com / WhatsApp: +33758119861

  • RR7 14:32 16.avgust 2019.

    "Novinar" oziroma prepisovalec člankov je pri tej "novici" pokazal vse svoje mojstrstvo in razkošen talent. Bravo.