Šport > Moto športi
22 ogledov

Letos o Senni, kmalu še film o Laudi

Niki Lauda, ki ga danes poznate kot strokovnega komentatorja na nemški televizij Žurnal24 main
Letos film o Ayrtonu Senni, čez kakšno leto še o Nikiju Laudi. Priznani britanski scenarist Peter Morgan bo film o legendarnem avstrijskem dirkaču zasnoval okrog nesreče iz Nürburgringa 1976.

Peter Morgan piše scenarij za film o nekdanjem dirkaču formule 1, Avstrijcu Nikiju Laudi, in letu 1976, ki je Laudo poneslo med legende. Takrat je v nesreči na VN Nemčije, zagozden v gorečem Ferrariju, skoraj izgubil življenje, na dirkalno stezo pa se vrnil po zgolj šestih tednih. Čeprav se je Lauda hitro vrnil na stezo, se mu je tisto leto za las izmuznil naslov svetovnega prvaka, s katerim se je 25-kratni zmagovalec VN sicer okitil v letih 1975, 1977 in 1984.

Danes mineva 17 let od smrti trikratnega prvaka Ayrtona Senne. V spomin nanj pripravljamo članek o eni njegovih najboljših dirk. Objavimo ga okrog opoldneva.

Filmski projekt je še v povojih, je nekdanji dirkač po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal v četrtek za avstrijski radio Ö3. Lauda pa že razmišlja, kateri igralec bi ga lahko upodobil. V šali naj bi dodal, da je za vlogo primeren vsak, ki je izgubil svoje desno uho v ognju.

Scenarist Peter Morgan je bil nominiran za zlati globus in oskarja za scenarij za film Kraljica (2006), prav tako pa je bil za zlati kipec nominiran njegov scenarij za film Frost Nixon (2008). Morgan trenutno sodeluje pri projektu z naslovom 360, sodobni verziji drame Rondo avstrijskega dramatika Arthurja Schnitzlerja iz leta 1896.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.