Šport > Moto športi
20 ogledov

Lew: "Če bi le imel še nekaj krogov"

Hamilton si je želel še kak krog več, da bi Vettlu odpovedale pnevmatike. (Foto: Žurnal24 main
"Te zmage sem res vesel, ker je bila prigarana," je po osvojenih 25 točkah v Barceloni dejal Vettel. Hamilton bi si želel kak krog več. Iz tabora Ferrarija pa sporočajo: "Boli, ko tvoj dirkač zaostane za krog."
VN Španije na asfaltu v sliki – tukaj! VN Španije v zakulisju s paddock girlspoglejte tukaj.

Na kvalifikacijah je bil McLaren sekundo za Red Bullom, na dirki pa se je Lewis Hamilton prilepil na izpuh Sebastiana Vettla in ga ogrožal do zadnjega kroga. A pravega napada ni bilo in Nemec je slavil četrtič v sezoni. Britanec je zaostal vsega 63 tisočink in njegov zaostanek v skupnem seštevku za branilcem naslova se je povečal na 41 točk.

Junaka Barcelone
sta tudi Jenson Button (McLaren), ki je po ponesrečnem startu z devetega prišel na tretje mesto, in Nick Heidfeld (Renault), ki je s 24. napredoval na osmo. Oba sta imela postanek manj od večine, ki je bila na taktiki štirih. Poraženec dirke pa je Mark Webber (Red Bull), ki je šele po treh postankih prišel pred Alonsa in končal kot četrti 48 sekund za Vettlom. Malo pa je manjkalo in Hamilton ter Button bi dobila kazen. Na koncu sta jo skupaj z Webbrom in Jaimejem Alguersuarijem (Toro Rosso) odnesla le z opozorilom. Razlog: niso spustili plina ob rumenih zastavah.

"V zadnjih krogih so mi pnevmatike začele odpovedovati, podobno kot na Kitajskem. Molil sem, da bi se enako zgodilo Lewisu, saj je bil v zadnjem sektorju steze hitrejši. K sreči sem zadnja dva kroga odpeljal dobro in zadržal prvo mesto," je tesno končnico opisal Vettel. Zahvali se lahko karakteristiki zadnjega ovinka, kjer se ne da voziti v zavetrju, in tako Hamilton nikakor ni mogel pripraviti napada na ciljni ravnini. "Na začetku ciljne ravnine sem se odlepil od njega, do prvega zavoja pa me je skoraj ujel. Te zmage sem toliko bolj vesel prav zato, ker je bila tako težko prigarana."

Prvak iz sezone 2008 ni objokoval izgubljene priložnosti: "Ne smemo biti razočarani. Ekipa je opravila odlično delo, da sem se lahko boril za najvišja mesta. Imel sem res dober tempo, a Seba je bilo nemogoče prehiteti. V hitrih zavojih je bil neverjetno hiter, še posebej v zadnjem." Zakaj so toliko zaostali na kvalifikacijah, ne vedo, jih pa hrabri, da so Red Bullu na dirki povsem konkurenčni (razen v hitrih zavojih). "Nisem pričakoval, da bom tako hiter, in zato je to res dober rezultat. Bi pa seveda rad zmagal. Če bi imel še nekaj krogov, bi bilo morda drugače," je sklenil Hamilton, ki ima zdaj le še eno zmago v karieri več od Vettla (15 proti 14).

Novinec Sergio Perez (Sauber) je z devetim mestom osvojil svoji prvi dve točki. "Bili sta trdo prigarani. Res sem ju vesel. To je bila prelomna dirka, odslej bomo osvajali še več točk."

Veliki zaostanki
Izjemen start je uspel Fernandu Alonsu (Ferrari), ki je s četrtega prišel na prvo mesto, a ko je po drugih postankih zaostal za dirkači Red Bulla in McLarna, se je njegov zaostanek začel večati. Na petem mestu je bil prvi, ki je zaostal za cel krog. "Ko so me prehiteli, nisem mogel več ničesar. Bilo je zelo stresno. Manjka nam aerodinamičnega oprijema. Dobro bomo morali analizirati, kako smo lahko v dveh tednih izgubili stik z Red Bullom in Ferrarijem," je bil zaskrbljen Alonso, potem ko je bil v Istanbulu mnogo bolj konkurenčen (tretji). "Boli, ko tvoj dirkač zaostane za cel krog, še posebej ko je 20 krogov tako junaško vodil," razočaranja ni skrival vodja Ferrarija, Stefano Domenicali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.