Šport > Moto športi
20 ogledov

''Lew'' najspretnejši v dežju, Red Bull ujel formo

lewis hamilton vn kitajske Reuters
Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je na razmočenih kvalifikacijah v Šanghaju osvojil tretji najboljši startni položaj v letošnji sezoni. Z drugega mesta bo začel Daniel Ricciardo (Red Bull), s tretjega pa svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull).

Lewis Hamilton je na kvalifikacijah v Šanghaju še enkrat v letošnji sezoni potrdil prevlado Mercedesa, ki jo je kazal že na petkovem drugem prostem treningu. Dvojno vodstvo srebrnih sta tokrat preprečila dirkača Red Bulla. Daniel Ricciardo, najhitrejši na današnjem jutranjem prostem treningu, je bil drugi, Sebastian Vettel pa tretji. Svetovnemu prvaku bo v drugi vrsti družbo delal zmagovalec uvodne dirke sezone Nico Rosberg.

Iz tretje vrste se bosta pognala Fernando Alonso (5. mesto) in Felipe Massa (6. mesto). Sedmi čas je zabeležil drugi dirkač Williamsa Valtteri Bottas, osmega Nico Hülkenberg, ki je po izpadu Sergia Péreza reševal čast Force Indie, devetega Jean Éric-Vergne, prvo deseterico pa je zaokrožil edini preostali dirkač Lotusa – Pastor Maldonado se je poslovil že po prvih 20 minutah – Romain Grosjean.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.