Šport > Moto športi
27 ogledov

Lew ostal brez "pola" - startal bo zadnji!

Lewis Hamilton Reuters
Kvalifikacije pred veliko nagrado Španije v Barceloni je prepričljivo z več kot pol sekunde prednosti dobil Lewis Hamilton. Na drugem mestu je presenetljivo končal Pastor Maldonadom na tretjem pa domači matador Fernando Alonso. Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel šele osmi. Hamilton bo zaradi kršitve pravil startal kot zadnji.

Britanec Lewis Hamilton z McLarnom je dosegel najhitrejši čas kvalifikacij za VN Španije v formuli 1 in si s tem priboril tretji pole position v sezoni. Z drugega startnega mesta bo nedeljsko dirko začel Venezuelec Pastor Maldonado (Williams), na tretjem mestu pa je končal Španec Fernando Alonso s Ferrarijem.

Hamilton je najboljši startni položaj nato izgubil zaradi kršitve pravil, tako da bo nedeljsko dirko začel z zadnjega startnega mesta. Z najboljšega položaja bo tako dirko začel Maldonado. Nadzorniki dirke so po kvalifikacijah sporočili, da Hamilton v zadnjem krogu, v katerem si je privozil prvo mesto, ni imel zadosti goriva.

Maldonado je bil sicer že v kvalifikacijah tik pred tem, da si prvič v karieri privozi najboljše izhodišče pred nedeljsko dirko, a ga je povsem v zadnjem poizkusu prehitel Hamilton. Za najboljšo trojico sta se zvrstila dva voznika Lotusa, Francoz Romain Grosjean in Finec Kimi Raikkönen.

Vodilni v skupnem seštevku in branilec naslova svetovnega prvaka, Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), je kvalifikacije končal na osmem mestu.

VN Španije, kvalifikacije:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:21,707
2. Pastor Maldonado (Williams Renault) + 0,578
3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,595
4. Romain Grosjean (Lotus Renault) + 0,717
5. Kimi Räikkönen (Lotus Renault) + 0,780
6. Sergio Perez (Sauber Ferrari) + 0,826
7. Nico Rosberg (Mercedes) + 1,298
8. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) - brez časa
9. Michael Schumacher (Mercedes) - brez časa
10. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari) - brez časa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.