Šport > Moto športi
13 ogledov

Lewis: "Fernando ni prava tarča"

Žurnal24 main
Do konca sezone sta še dve dirki. Vodi Alonso. Je on tisti, ki ga bo treba napasti in premagati za naslov prvaka? "Fernando ni prava tarča. Red Bull ima še vedno najhitrejši dirkalnik," pove Hamilton.
Dež, nesreče, smola Vettla, veselje Alonsa in Hamiltona - poglejte v galeriji in preverite vrstni red na VN Koreje in skupni seštevek. Ne spreglejte niti galerije deklet iz paddocka.

Naslednji konec tedna lahko Fernando Alonso (Ferrari) osvoji svoj tretji naslov prvaka formule 1, a ne sam ne njegovi tekmeci ne verjamejo, da se bo prvenstvo odločilo na predzadnji dirki. Je pa res, da je španski dirkač oba dosedanja naslova dosegel prav v Interlagosu – še več: zadnjih pet sezon je bilo odločenih na VN Brazilije. Ima 11 točk prednosti pred Markom Webbrom (Red Bull), 21 pred Lewisom Hamiltonom (McLaren), nekaj več pa zaostajata Sebastian Vettel (Red Bull) in Jenson Button (McLaren), a sta teoretično še v igri za najprestižnejšo lovoriko v svetu avtomotošporta.

Fernandu smo dali lepo darilo, a ne pozabite, da smo pred 14 dnevi mi dosegli dvojno zmago, in čez dva tedna se vračamo.
Mark Webber

"Prvenstvo se bo odočilo v Abu Dabiju," verjame vodja Red Bulla Christian Horner. Njegova dirkača sta v nedeljo 400 kilometrov jugozahodno od Seula odstopila. "Še vedno je le ena zmaga razlike med Sebastianom na četrtem mestu in Alonsom v vodstvu. Letos smo že ničkolikokrat videli, kako hitro se lahko vse spremeni. Nimamo kristalne kroge in ne moremo napovedati, kaj se bo zgodilo v Braziliji in Abu Dabiju." Je pri Red Bullu vendarle čas, da začnejo podpirati Webbra? "O tem bomo do dirke v Braziliji res premislili," je dejal Horner. "Naš prvi cilj bo sicer, da dirko končamo pred Fernandom in Lewisom."

Zmaga v Interlagosu ne bo dovolj, da bi Alonso postal prvak, meni vodja poskočnega konjiča, Stefano Domenicali. "Res ne bo. Bilo bi mi všeč, a mislim, da ne bo tako. Ključ za uspeh bo vzdržljivost dirkalnika in popolna osredotočenost dirkačev. Nihče si ne sme privoščiti nikakršne  napake." Da bo odločil šele Abu Dabi, sporoča tudi vodja McLarna, Martin Whitmarsh: "Interlagos je dobra steza in da vedno zanimivo dirko, a ni veliko dvoma, da se bo prvenstvo odločilo v Abu Dabiju."

Glede na pet zmag (tri od teh je dosegel na zadnjih štirih dirkah) se zdi prvi favorit zdaj vodilni Alonso. Hamilton tega mnenja ne deli. Njegov pomislek je na mestu: Red Bull ostaja najhitrejši dirkalnik. "Mislim, da Fernando ni prava tarča. Red Bull ima še vedno najhitrejši dirkalnik. Fernando ima drugega najhitrejšega, jaz pa tretjega. Nismo dovolj hitri." A to ne pomeni, da se bodo pri McLarnu kar predali. "Še malo moramo izboljšati dirkalnik in se izogniti težavicam. Tako ne vidim razloga, da ne bi mogli osvojiti svetovnega prvenstva," je pred odhodom iz Koreje dejal Whitmarsh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.