Šport > Moto športi
13 ogledov

Lewis Hamilton zmedel novinarje

Lewis Hamilton Reuters
Dirkač McLaren Mercedesa Lewis Hamilton je pred podpisom pogodbe o nadaljevanju kariere. Britanec je oznanil, da si želi s poslovno platjo dirkanja čim hitreje opraviti, kar je pripeljalo do dveh različnih interpretacij s strani otoških medijev.

Konec letošnje sezone pogodba poteče dirkaču Mclaren Mercedesa Lewisu Hamiltonu, ki je v medije izstrelil svežo, a zavajajočo izjavo. ''Pripravljen sem na podpis,'' je povedal Britanec. Nekateri mediji so njegovo izjavo interpretirali kot znak, da bo ostal pri svoji dosedanji ekipi, spet drugi pa so besede nekdanjega svetovnega prvaka razumeli kot namigovanje o prestopu.

''Nova pogodba je nekaj, o čemer razmišljam, ampak še nisem prišel do zaključka,'' je povedal Hamilton, ki je kasneje sicer med vrsticami dodal, da je sprejel odločitev, ki bi jo želel kmalu tudi realizirati. Čeprav so ga povezovali s Ferrarijem in Red Bullom, strokovnjaki opozarjajo, da bo Hamilton po vsej verjetnosti ostal pri ekipi McLaren, h kateri se je preselil že kot mlad in neizkušen dirkač.

Vettel k Ferraiju? ''Ni šans!''

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je še enkrat zatrdil, da Sebastian Vettel ne odhaja k Ferrariju. Že nekaj tednov namreč krožijo govorice, da je Nemec z rdečimi iz Maranella že podpisal predpogodbo.

sebastian vettel valencia | Avtor: EPA EPA
Olje na ogenj je prilila neka italijanska televizija, ki je poročala, da se Vettel zagotovo v bližnji prihodnosti seli v Ferrari. Povsem drugačnega mnenja pa je Christian Horner, ki je govorice še enkrat utišal med intervjujem v Silverstonu. ''Ni šans,'' so se glasile prve besede šefa ekipe Red Bull. ''Pogovarjal sem se s Sebastianom in jasno mi je povedal, da se sploh ni pogovarjal s Ferrarijem, toda govorice še vedno krožijo. Sebastian se odlično počuti v ekipi in mi smo prav tako zadovoljni z njim,'' je dodal Horner.

Če predpostavimo, da bo Vettel po zagotovilu šefa ekipe res ostal pri Red Bullu, pa še zdaleč ni jasna usoda njegovega moštvenega kolega Marka Webberja, ki mu pogodba poteče konec letošnjega leta. Avstralec se prav tako pogosto omenja kot zamenjava Felipeja Masse, ki naj bi kmalu zapustil poskočnega konjička.

Prvi prosti trening Grosejeanu, drugi Hamiltonu

romain grosjean 2009 renault | Avtor: EPA EPA
Francoz Romain Grosjean v Lotusu je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred veliko nagrado Velike Britanije v Silverstonu. V deževnem vremenu je drugi čas dosegel Daniel Ricciardo v Torru Rossu, tretji pa je bil McLarnov voznik Lewis Hamilton. Svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je dosegel 11. čas, brez uvrstitve pa je ostal vodilni v letošnjem seštevku Španec Fernando Alonso (Ferrari).

Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) pa je bil najhitrejši na današnjem drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko v Silverstonu. Drugo mesto je v deževnih razmerah in na večkrat prekinjenem treningu zasedel Japonec Kamui Kobajaši (Sauber), tretje pa Nemec Michael Schumacher (Mercedes).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.