Šport > Moto športi
20 ogledov

Lewis ima največ točk, a ni najboljši

VN Kanade trening 2010 Montreal Mark Webber Red Bull
1/20
Žurnal24 main
1. Hamilton 109 točk, 2. Button 106, 3. Webber 103, 4. Alonso 94 in 5. Vettel 90. To so ključne številke po osmih dirkah. A če pogledamo nekaj drugih statističnih podatkov, McLarna letos nista najboljša.

Po osmi dirki sezone, VN Kanade, imamo že petega vodilnega v skupnem seštevku v sezoni 2010, Hamilton pa vodi sploh prvič po koncu sezone 2008. Tukaj je še nekaj zanimivih statističnih podatkov po nedeljski dirki v Montrealu. Sploh prvič po letu 1991 so bili hkrati na stopničkah trije svetovni prvaki (takrat so bili na VN ZDA v Phoenixu to Ayrton Senna, Alain Prost in Nelson Piquet). Rubens Barrichello je odpeljal že 15.010 krogov, Michael Schumacher pa se je z 256. dirko na drugem mestu rekorderjev po številu odpeljanih dirk izenačil z Riccardom Patresejem. Hamilton je postal pravi specialist za dirkališče Gilles Villeneuve, saj je na vseh treh svojih nastopih na tej stezi osvojil pole position, lahko bi tudi trikrat zmagal, če ne bi predlani v boksih trčil v Kimija Räikkönena. S 13. zmago v karieri se je predlanski prvak izenačil z Albertom Ascarijem in Davidom Coulthardom. Zanimivo, da je Robert Kubica, najbolj zanesljiv dirkač te sezone (kot edini je na vseh osmih dirkah dobil točke), sploh prvič v karieri na dirki odpeljal najhitrejši krog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.