Šport > Moto športi
94 ogledov

Lewis o razpadu odnosa: Da, bilo je osebno

fernando alonso lewis hamilton EPA
Fernando Alonso nima prav dobrih možnosti, da bi nekoč dirkal za Mercedes.

Nekonkurenčni McLaren je že dodobra načel živce dvakratnega svetovenga prvaka Fernanda Alonsa, ki se javno spogleduje z idejo o upokojitvi. Španec še vedno vztraja, da je tretji naslov njegova prioriteta, vendar se zdi, da se mu ta cilj iz leta v leto bolj odmika.

Precej drugače se godi Lewisu Hamiltonu, ki so mu ob seltivi v Mercedes nekateri napovedovali konec obetavne kariere.

Zgodba se je obrnila povsem drugače, saj je Hamilton z nemško ekipo osvojil dva naslova svetovnega prvaka in nanizal več odmevnih doežkov; med drugim se je po številu najboljših startnih položajev izenačil z Ayrtonom Senno (65) in zaostaja samo še za rekorderjem Michaelom Schumacherjem (68).

Hamilton in Alonso sta pred natanko desetimi leti skupaj dirkala za McLaren, vendar so bili odnosi med njima tako napeti, da je Španec po eni sezoni pobral šila in kopita ter se vrnil k Renaultu. Danes sta dirkača v boljših dnosih, a možnosti, da bi si nekoč spet delila garažo, so praktično nične.

"Težave ni samo v meni, ampak v tisočih ljudeh, ki delajo za ekipo," je dejal Hamilton. "Moj odnos z Alonsom je bil strupen. Okužil je celo ekipo. Da, bilo je osebno," je to, kar se je govorilo takoj po razpadu na papirju udarnega tandema, potrdil Britanec.

"So ljudje, s katerimi se razumeš, in so ljudje, ob katerih ne moreš živeti. Če v ekipo nastaviš dva svetovna prvaka, se bosta želela premagati. Prišlo bo do dvoboja. Bilo je preveč trenj," je povedal Hamilton, ki nekdanjega moštvenega kolega vidi kot enega najbolj zanimivih dirkačev v karavani.

"F1 je spektakel in malo je dirkačev, ki znajo narediti šov. To smo Alonso, Vettel, jaz... Upam, da bo kmalu razrešil težave z ekipo," je dodal.

fernando alonso lewis hamilton | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.