Šport > Moto športi
50 ogledov

''Lewisa ne poznam, ni dirkača, ki bi ga''

jenson button lewis hamilton Reuters
Britanski dirkač Jenson Button je razkril, da aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton nerad komunicira z drugimi tekmovalci v karavani elitnega dirkaškega športa.

Trikratni svetovni prvak Lewis Hamilton se po besedah rojaka Jensona Buttona redko spušča v interakcijo z drugimi dirkači formule 1, kar ima za posledico to, da ga nihče od njih pravzaprav ne pozna.

jenson button lewis hamilton vn avstralije melbourne | Avtor: EPA EPA
Button in Hamilton sta tri leta (2010-2012) preživela skupaj pri McLarnu, vendar njun odnos ni prerasel profesionalnih okvirjev. ''Kar se tiče Lewisa kot človeka, ga ne poznam prav dobro, in mislim, da ni dirkača, ki bi Lewisa poznal dobro,'' je o družabnih navadah dirkača Mercedesa povedal nekdanji moštveni kolega.

''Do vseh je zelo zadržan človek. Vsakič, ko govoriva, je zelo prijazen, tako kot mora biti. Ukvarjava se z isto stvarjo in nahajava se v vrhu tega, kar rada počneva,'' je dodal Button.

Po koncu sezone F1 so se dirkači udeležili parade po dirkališču v Abu Dabiju. Večina jih je dogodek izkoristila za druženje in interakcijo z navijači, medtem ko je Hamilton sameval.

''Tovornjak je bil poln dirkačev in Lewis je znova sedel sam,'' je komentiral nekdanji dirkač in strokovni komentator Martin Brundle. ''Ni se mešal z ostalimi,'' je dodal.

Button se časov, ko sta s Hamiltonom dirkala za McLaren, rad spominja. ''Najina skupna leta so bila zanimiva, saj je bil neverjetno hiter, a sem ga kljub temu lahko premagal, ker sem imel več močnih točk tako v dirkalniku kot izven njega. Zanimivo ga je bilo spremljati tista tri leta in kako se je od takrat spremenil,'' je sklenil nekdanji svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.