Šport > Moto športi
29 ogledov

"Lewisa še kaznujte, da se česa nauči"

Lewis Hamilton je monaško ruleto končal na šestem mestu in ima po šestih preizku Žurnal24 main
Ko ni prehitevanj, se zmrdujemo; ko pa se nekdo trudi s prehitevanji in pri tem naredi napako, ga obtožujemo. Lewis Hamilton je zaradi preveč agresivne vožnje v Monaku na udaru kritik tekmecev.

Lewis Hamilton (McLaren) je moral nekaj ur po VN Monaka na dodaten zagovor h komisarjem, potem ko je dve kazni na svoj račun označil za smešni in celo na glas razmišljal, zakaj mu jih nalagajo: "Mogoče, ker sem črn." Opravičil se jim je in opravičilo so tudi sprejeli. "Takoj po dirki je bil povsem potrt. Med pogovorom za BBC je uporabil neokusno šalo. Veseli me, da je šel nazaj do komisarjev in jim pojasnil svoje besede," ga je v bran vzel vodja McLarna, Martin Whitmarsh. "Lewis je imel frustrirajoče popoldne. Če v Monaku ne začneš v prvi vrsti, imaš vedno dirko, kjer so možne nesreče, še posebej če si Lewis, dirkač, ki se nikoli, res nikoli ne preda. Tak je Lewis in zato je fantastičen dirkač in zato ga vsi radi gledamo."

A bil je dvakrat kaznovan, ko je ob poskusu prehitevanja povzročil nesreči. Že res, da je šlo za malce obupani potezi, a kazni sta bili pretirani – dirke gledamo zaradi prehitevanj, kaznovati pa bi morali le namerno povzročene nesreče. Pastorja Maldonada (Williams) je Lewis sicer označil za butca in njega okrivil za trk, a novinec iz Venezuele mu ni ostal dolžen. "Bil je preveč optimističen, da mu bo uspelo. To je zelo ozka steza in pri prehitevanjih je treba biti zelo previden. Sam sem med dirko kar nekajkrat prehitel, a nisem imel nobenih težav, saj sem bil prepričan, da mi bo uspelo. V prvem zavoju je zelo težko prehiteti, moraš biti povsem vzporedno s tekmecem, Lewis pa z mano ni bil."

Še bolj besen od Hamiltona je bil Massa. Seveda na Hamiltona, potem ko sta trčila dvakrat. Za tisto v Loewsu je Lewis dobil kazensko vožnjo skozi bokse. "Prehiteti me je poskušal kar čez robnik. Mislim, da tam ni bilo možno prehiteti. Bil je preveč agresiven. Ko sva prišla v predor, je bil moj dirkalnik že poškodovan. Bil sem na umazani strani steze in sem zadel v ogredo. Kar mi je naredil, je neverjetno. Pa ne le meni, tudi drugim." Bi bilo torej treba proti Hamiltonu še dodatno ukrepati? "Ja. Mislim, da mora biti še dodatno kaznovan, sicer se ne bo ničesar naučil. Fia mora razmisliti o njem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.