Šport > Moto športi
10 ogledov

Loeb izkoristil napako Ogierja

reli po argentini ogier EPA
Na reliju za svetovno prvenstvo v Argentini je po desetih hitrostnih preizkušnjah druge etape v vodstvu svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb s Citroenom.

Branilec naslova Sebastian Loeb (Citroen), ki v tej sezoni sicer ne nastopa na vseh dirkah, je na peti postaji svetovnega prvenstva prevzel vodstvo po napaki rojaka Sebastiena Ogierja (Volkswagen).

Ogier, sicer vodilni v skupnem seštevku, je tako izgubil vodstvo, ki ga je imel po prvem dnevu relija po Argentini. Danes je na dirki v okolici Ville Carlosa Paza naredil napako, zapeljal s ceste, pri tem izletu pa izgubil 45 sekund, kar je bilo dovolj, da je padel na skupno drugo mesto.

Hirvonen padel na šesto mesto

Loeb je v vodstvu ostal do konca dneva, prvo mesto pa potrdil tudi po zadnjem superspecialu. Zdaj ima pred nadaljevanjem relija 40 sekund prednosti pred Ogierjem, tretji je Rus Jevgenij Novikov, ki pa zaostaja že dve minuti in 40 sekund.

"Na zadnjo preizkušnjo sem želel priti z dovolj veliko prednostjo, da sem lahko vozil umirjeno, to mi je tudi uspelo," je po dobro opravljeni nalogi dejal Loeb. Manj uspeha je imel njegov moštveni sotekmovalec Finec Mikko Hirvonen, ki je zaradi težav z električno napeljavo v dirkalniku padel s tretjega na šesto mesto in ima že več kot šest minut zaostanka.

Devetkratni svetovni prvak Loeb je dobil vse relije po Argentini od leta 2005. V letošnjem SP je nastopil le na dirkah v Monte Carlu in na Švedskem, izpustil pa Mehiko in Portugalsko, a je vseeno na skupno tretjem mestu s 43 točkami. Vodilni Ogier jih ima 102.

Reli po Argentini, druga etapa:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 3:27:25,0  
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R) + 40,3 
3. Jegeny Novikov/Ilka Minor (Rus/Avt/Ford Fiesta RS) 2:39,5 
4. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/VW Polo-R) 2:53,0 
5. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Ford Fiesta RS) 3:31,1 
6. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) 6:41,9 
7. Mads Oestberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta RS)10:40,1 
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.