Šport > Moto športi
18 ogledov

Loeb pred zmago v Monte Carlu

Sebastien Loeb EPA
Sebastien Loeb je tik pred zmago na prvem reliju v novi sezoni, ki poteka po cestah Monte Carla. Aktualnemu prvaku se je še najbolj približal Dani Sordo, ki pa zaostaja že skoraj tri minute.

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je obdržal in še povečal vodstvo na letošnji uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva. Na reliju Monte Carlo ima osemkratni svetovni prvak po tretjem dnevu že dve minuti in 41 sekund naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Špancem Danijem Sordom (Mini).

Loeba bodo tekmeci na poti do šeste zmage na prestižnem reliju v okolici kneževine le težko ustavili. Branilec naslova je v skrajšani večerni različici "noči dolgih nožev" svoje vodstvo še povečal in po 17 od 18 hitrostnih preizkušenj suvereno vodi pred najbližjim zasledovalcem. Tretjeuvrščeni Norvežan Petter Solberg zaostaja tri minute, medtem ko je četrti, Finec Mikko Hirvonen, že štiri minute za vodilnim.

V nedeljo sledi še zadnja preizkušnja s startom ob 10. uri, ko bo na sporedu 5,16 kilometra dolga etapa v okolici Col de la Madone.

Reli Monte Carlo, po 17 hitrostnih preizkušnjah:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 4;29:12,0
2. Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Špa/Mini) + 2:41,6
3. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VBr/Ford Fiesta) + 3:00,7
4. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) + 4:05,6
5. Jevgenij Novikov/Denis Giraudet (Rus/Fra/Ford Fiesta) + 6:00,8
6. Francois Delecour/Dominique Savignoni (Fra/Ford Fiesta) + 6:55,7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.