Šport > Moto športi
19 ogledov

Loeb vodi tudi po tretjem dnevu Monaka

Loeb Citroen Citroën Monte Carlo Monako reli EPA
Svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb (Citroen) vodi tudi po tretjem dnevu uvodne dirke sezone 2013. Na reliju Monte Carlo ima devetkratni prvak, ki pa letos ne bo nastopil na vseh relijih, že minuto in 47 sekund naskoka pred rojakom Sebastienom Ogierjem (Volkswagen). Tretji je Rus Jevgenij Novikov (Ford), a zaostaja že več kot tri minute.

"Razmere so bile danes zelo težke. A tudi zaradi prave izbire gum vodstvo ni bilo ogroženo," je po tretjem dejanju 81. relija Monte Carlo dejal 38-letni vladar relija zadnjega desetletja. Sebastien Loeb je tako vse bližje sedmi zmagi na Monteju, saj je do konca relija na sporedu le še pet "brzincev". Novinec med tovarniškimi ekipami v reliju Volkswagen pa se bo moral tokrat najverjetneje zadovoljiti z drugim mestom.

Loeb je dokazal, da je še vedno merilo za vse tekmece. Na petkovih treh hitrostnih preizkušnjah, med njimi je bila tudi 36 kilometrov dolga in nadvse zahtevna v Sisteronu, ki so jo prvič po letu 2002 spet uvrstili na spored Monteja, je le še povečal naskok.

Tudi številne pasti tega relija, med katere spadajo poledeneli odseki cest, je prevozil brez težav. Ogier je priznal, da je morda tudi na tem delu izgubil še kakšno sekundo. "Bilo je v redu, res pa je, da nisem hotel ničesar tvegati, še posebej na ledu."

Zadnji dan bo zanimiv predvsem boj za tretje mesto, saj je Španec Dani Sordo s citroenom manj kot dve sekundi za Jevgenijem Novikovom, nekdanja finska sotekmovalca pri Fordu Jari-Mattija Latvalo (Volkswagen) in Mikka Hirvonena (Citroen) pa na petem in šestem mestu loči le 15 sekund.

Reli Monte Carlo, 3. etapa, rezultati:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 4:16:41:9
2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Volkswagen Polo-R) + 1:47,4
3. Jevgenij Novikov/Ilka Minor (Rus/Avst/Ford Fiesta RS) 3:19,9
4. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Špa/Citroen DS3) 3:21,6
5. Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Fin/Volkswagen Polo-R) 4:04,9
6. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) 4:19,1
7. Juho Hänninen/Tommi Tuominen (Fin/Ford Fiesta RS) 5:15,5 
8. Mads Oestberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta RS) 6:18,2 
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.