Šport > Moto športi
37 ogledov

Loeb za slovo od relija zletel s ceste

sebastien loeb EPA
Zdaj že nekdanji devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb je kariero v tej športni panogi končal na način, ki si ga ni želel.

Na zadnjem reliju, ki se ga je udeležil, domači preizkušnji za svetovno prvenstvo v okolici Strasbourga, je namreč Francoz danes zletel s ceste in predčasno končal tekmovanje.

Loeb se letos ni udeležil vseh dirk za SP - v naslednji sezoni se bo preizkusil v cestno-hitrostnem prvenstvu WTCC -, na zadnji domači v karieri pa je bil še v igri za zmago. Po predzadnjem dnevu je namreč za vodilnim Fincem Jari-Mattijem Latvalo zaostajal le pet sekund, toda njegove želje po slovesu z zmago, ki bi bila zanj že 79. v SP, so se končale že kilometer po začetku zadnje etape relija ob cesti.

Dirkalnik Citroen DS3 WRC je po izletu s ceste ostal prevrnjen na streho, ne Loeb ne sovoznik Daniel Elena pa se pri tem nista poškodovala.

Naslov prvaka si je za leto 2013 predčasno zagotovil Loebov rojak Sebastien Ogier (Volkswagen), ki mu najbolje kaže tudi zadnji dan relija v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.