Šport > Moto športi
21 ogledov

Lorenzo iz četrtega skočil na prvo mesto

jorge lorenzo vn velika britanija dani pedrosa casey stoner Reuters
Španec Jorge Lorenzo je zmagovalec šeste letošnje preizkušnje v razredu MotoGP v britanskem Silverstonu. Vodilni v skupnem seštevku je dirko začel iz četrtega mesta, vendar se mu je že v dvanajstem krogu uspelo prebiti na vrh. Drugi je bil Avstralec Casey Stoner, tretji pa še en Španec Dani Pedrosa.

V najmočnejšem motociklističnem razredu se je iz štarta najbolje pognal Ben Spies, ki je iz drugega mesta skočil na prvo. Zmagovalca sobotnih kvalifikacij je prehitel tudi Casey Stoner, Bautista pa je padel na tretje mesto. V prvih krogih se je v ospredju odvijal četveroboj Spies-Stoner-Bautista-Hayden, medtem ko je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Jorge Lorenzo vodilnim sledil na petem mestu.

Stoner je na prvo mesto švignil v petem korgu, že v naslednjem pa je Lorenzo na četrtem mestu zamenjal Haydena. Španec pa je še naprej beležil dobre čase in si kmalu privozil drugo mesto, kjer je začel nevarno graditi napad na vodilnega Stonerja. Sprememba na vrhu se je zgodila v dvanajstem krogu, ko je Lorenzo uspel prehiteti Avstralca. Kmalu se je med Stonerjem, Pedroso in Bautisto vnel bolj za drugo mesto. Stik z najboljšimi je izgubil Spies, ki se je osamljeno vozil na petem mestu, kar je bilo po drugem času kvalifikacij majhno razočaranje.

Zmage se je na koncu zasluženo veselil Jorge Lorenzo, ki je s tem še povečal naskok v skupnem seštevku svetovnega pokala. Casey Stoner je uspel za seboj zadržati Danija Pedroso in je osvojil končno drugo mesto. Neverjetno predstavo je prikazal Cal Crutchlow, ki je nastopal z zlomljenim gležnjem, a kljub temu dirko končal na končnem šestem mestu.

"Težko sem napredoval, ker so bili vsi pred mano hitri. A ko sem ujel svoj ritem, mi je steklo, čeprav sem moral paziti, da ne bi končal ob progi. Veseli me, da sva s Caseyjem uprizorila lep dvoboj, na mojo srečo sem bil tokrat jaz boljši," je dejal zmagovalec Silverstona. Stoner je priznal, da na koncu ni mogel zadržati Španca za sabo: "Začel sem dobro, a nato nisem zdržal do konca v enakem ritmu. Imel pa sem tudi težave z gumami, na koncu ni bilo več nikakršnega oprijema. Malo sem razočaran, ker sem ostal brez najvišje stopničke."

Espargaro ugnal domačega matadorja

Španski motociklist Pol Espargaro je zmagovalec dirke v razredu Moto 2. Voznike ekipe Kalex je za 1,4 sekunde premagal moštvenega kolega Scotta Reddinga iz Velike Britanije, drugi Španec Marc Marquez na tretjem mestu pa je zaostal še desetinko več. Po šesti dirki v skupnem seštevku za SP vodi Marquez s 102 točkama, Espargaro zaostaja za šest točk, enako število točk ima Švicar Tom Lüthi.

Vinales kralj najšibkejšega razreda

Španec Maverick Vinales (FTR Honda) je zmagovalec dirke v najšibkejšem razredu Moto3. Na dirki v Silverstonu, šesti preizkušnji sezone, je premagal rojaka Luisa Saloma (Kalex KTM), tretji je bil Nemec Sandro Cortese (KTM).

VN Velike Britanije, rezultati, MotoGP:

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 41;16,429
2. Casey Stoner (Avs/Honda) + 3,313
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 3,599
4. Alvaro Bautista (Špa/Honda) + 5,196
5. Ben Spies (ZDA/Yamaha) + 11,531
6. Cal Crutchlow (VB/Yamaha) + 15,112
...
9. Valentino Rossi (Ita/Ducati) + 36,138

Skupni seštevek:
1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 140 točk
2. Casey Stoner (Honda) 115
3. Dani Pedrosa (Honda) 101
4. Cal Crutchlow (Yamaha) 66
5. Andrea Dovizioso (Yamaha) 60

Moto2:

1. Pol Espargaro (Špa/Kalex) 38;29,792
2. Scott Redding (VB/Kalex) + 1,462
3. Marc Marquez (Špa/Suter) + 1,521

Skupni seštevek:
1. Marc Marquez (Špa/Suter) 102 točk
2. Pol Espargaro (Špa/Kalex) 96
3. Thomas Luthi (Švi/Suter) 96

Moto3:

1. Maverick Vinales (FTR Honda) 38:55,210
2. Luis Salom (Kalex KTM) + 0,933
3. Sandro Cortese (KTM) + 1,023

Skupni seštevek:
1. Maverick Vinales (FTR Honda) 105 točk
2. Sandro Cortese (KTM) 103
3. Luis Salom (Kalex KTM) 75

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.