Šport > Moto športi
31 ogledov

Lorenzo: MotoGP kot tenis

jorge lorenzo EPA
Španski dirkač Jorge Lorenzo je svoje težave na nekaterih dirkališčih primerjal z različnimi teniškimi podlagami, s katerimi se soočajo profesionalni tenisači.

Jorge Lorenzo je dirko za VN Nemčije končal na četrtem mestu in zaostanek za Valentinom Rossijem v skupnem seštevku prvenstva motoGP povečal na 13 točk.

Nekdanji svetovni prvak je pojasnil, da je v ozadju njegovih (ne)uspehov pnevmatika japonskega proizvajalca Bridgestone, ki ni prilagojena na vsa dirkališča v koledarju najmočnejšega motociklističnega razreda na svetu.

Japonski koncern je namreč v začetku lanske sezone predstavil tršo pnevmatiko, ki je odpornejša na vročino. Sprememba je največ preglavic povzročila prav Lorenzu, ki je na prvo zmago z novim modelom moral čakati kar 14 dirk.

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA
Čeprav je v letošnji sezoni nanizal štiri zaporedne zmage, pa so njegove predstave v veliki meri odvisne od modifikacije, ki ublaži trdoto roba pnevmatike. Skrivnostna prilagoditev, o kateri Bridgestone ne pove veliko, ni možna na vsakem dirkališču.

''Na številnih dirkališčih uporabljamo gladke zadnje gume, ki imajo rahlo spremenjeno konstrukcijo za boljši oprijem, a neprizanesljivost dirkališča v Assnu je razlog, da tega nismo mogli narediti,'' je pojasnil španski dirkač. Yamaha se je z enako težavo kot na Nizozemskem, kjer se je prekinil niz štirih zaporednih zmag, srečevala tudi v Sachsenringu.

''To je tako kot pri tenisu. Če teniški igralec ne mara določene podlage in mora na njej odigrati tri ali štiri zaporedne turnirje, zagotovo ne more igrati na enakem nivoju. In to se mi je zgodilo. Imamo nekaj težav. Moje močne točke so pospeševanje in hitrost v ovinkih. S to pnevmatiko nisem mogel voziti na enakem nivoju kot Valentino,'' je dodal Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.