Šport > Moto športi
65 ogledov

Lorenzo: Odnos z Rossijem se bo otoplil

valentino rossi jorge lorenzo EPA
Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo je prepričan, da se bo njegov odnos z Valentinom Rossijem v prihodnji sezoni vrnil nazaj v stare tirnice. ''Preteklost bo pozabljena,'' meni dirkač Yamahe.

Nedavno končano sezono prvenstva motoGP je v veliki meri zaznamovala kontroverzna trditev Valentina Rossija, ki je španskega kolega Marca Márquwez obtožil, da v boju za naslov svetovnega prvaka več kot očitno pomaga kasnejšemu zmagovalcu Jorgeju Lorenzu.

Svetovni prvak je priznal, da se je zaradi dogodkov v Valencii, kjer je Rossi zaradi predhodnega trčenja z Márquezom začel z zadnjega startnega mesta, njuno prijateljstvo znašlo na veliki preizkušnji, vendar verjame, da se bo odnos kmalu spet otoplil.

''Valentino je vedno zelo pameten, ko se pogovarja z mediji. Izrazil je svoje mnenje, ki ga moramo razumeti po najboljših močeh. Normalno je, da so se odnosi po Sepangu, kjer sva oba povedala svoje mnenje, zaostrili. Stuacija je postala bolj napeta,'' je povedal Lorenzo, ki je bil zaradi opekline na levi nogi primoran odpovedati nastop na dirki Race of Champions.

''Mislim, da bo preteklost pozabljena in v prihodnosti se bo vse vrnilo v normalno stanje,'' je povedal Španec in dodal, da ga trije naslovi prvaka v eri Valentina Rossija, Marca Márqueza in Caseyja Stonerja navdajajo z velikim ponosom.

''Ponosen sem, da sem v zadnjih šestih, sedmih letih končal na prvem oziroma drugem mestu, obenem pa sem ponosen, da sem tekmoval s tremi generacijami prvakov. Marc, ki je mlajši, Casey, ki je star enako kot jaz, in Valentino, ki je starejši. Zame so to najhitrejši in najbolj talentirani dirkači 21. stoletja,'' je zaključil Lorenzo.

Doohan: To ni balet, ampak dirkanje

mick doohan | Avtor: EPA EPA
O trčenju Rossija in Márqueza, ki je odločilno krojilo razplet letošnjega prvenstva, je spregovoril tudi petkratni zmagovalec elitnega motociklističnega razreda Mick Doohan.

Legendarni Avstralec, ki je v svoji karieri zbral 54 zmag in 95 uvrstitev na stopničke, je prepričan, da v manevru italijanskega dirkača, ki naj bi odrinil in povzročil padec Márqueza, ni bilo nič spornega.

''Dirkanje je dirkanje. Povsem enako kot v mojih časih, ko smo se odrivali in dotikali bližnjih dirkačev. To ni balet, ampak ognjevito tekmovanje, kjer je ogromno na kocki. Oba fanta sta svetovna prvaka, ki pritiskata za zmago in nihče se ne misli predati. Sezona 2015 je bila fantastična. Ljudje gredo predaleč, kar zadeva Rossija in Márqueza. Na koncu je to še vedno samo šport. Mediji so pripomogli bolj, kot bi bilo potrebno. V žaru borbe ljudje rečejo marsikaj, a na koncu je to le dirkanje,'' je povedal petkratni prvak v razredu do 500 kubičnih centimetrov (1994-1998).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.