Šport > Moto športi
48 ogledov

Lorenzo operiran: ploščica iz titana in osem vijakov

jorge lorenzo Reuters
Španskemu motociklistu Jorgeju Lorenzu so po padcu na drugem prostem treningu v Assnu operirali levo ključnico. Lorenzo je v Barceloni poseg opravil ob 2. uri zjutraj.

Branilcu naslova v razredu motoGP so po zapleteni operaciji na poškodovano mesto vstavili ploščico iz titana in osem vijakov. V izjavi za javnost so pri Yamahi v petek sporočili, da je Jorge Lorenzo v eni izmed bolnišnic v Barceloni prestal operacijo, ki je trajala dve uri.

"To je bila naporna operacija, ampak očitno tudi uspešna," je dejal doktor Michele Zasa. "Vstavili smo ploščico iz titana in osem vijakov, da smo pritrdili delčke ključnice. Jorge se je pravkar zbudil iz narkoze. V naslednjih urah bomo ocenili napredek pacienta, po tem pa bomo lahko ocenili kako dolgo bo trajala rehabilitacija."

Vodja ekipe Wilco Zeelenberg je še povedal, da je Majorčan hotel operacijo opraviti čim prej, iz Assna pa so ga na poseg v Barcelono pripeljali ob 2. uri zjutraj. Španec je na mokri stezi padel pri več kot 200 km/h, poškodba pa je resno pokvarila njegove načrte v boju za nov naslov v motoGP.

Spektakularna nesreča Márqueza in "manjši" zlom

Tam je po slabem začetku sezone zaostanek za vodilnim rojakom Danijem Pedroso (Honda) pred dirko v Assnu znižal na vsega sedem točk, zdaj pa ga čaka naporna rehabilitacija. V petek so španski mediji poročali o novi poškodbi španskega motociklista.

Marc Márquez je utrpel "manjši zlom" prsta desne roke, ki ga je utrpel na zadnjem prostem treningu. Honda je kljub vsemu že potrdila, da poškodba ni resna, in da bo mladi dirkač lahko nastopil na dirki.

Márquez je spektakularno padel na ovinku Ramshoek, enem najhitrejših na stezi, se zavrtel v zraku in končal na asfaltu. Nato je vstal in brez zdravniške pomoči na nogah zapustil prizorišče nesreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.