Šport > Moto športi
405 ogledov

Lorenzo se vrača

jorge lorenzo Epa
Trikratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda je okrepil strokovni kader japonske ekipe.

Moštvo Yamahe je sporočilo, da bo njihov nekdanji dirkač v elitnem motociklističnem razredu motoGP Jorge Lorenzo spet postal član ekipe. Dirkač, ki je šel ob koncu lanske sezone v tekmovalni pokoj, bo testni voznik japonske ekipe. Yamaha pa ne izključuje niti možnosti, da bi Lorenzo še kdaj nastopil tudi na dirkah motoGP.

Španec je pri Yamahi preživel devet sezon, osvojil je tri naslove svetovnega prvaka, leta 2016 se je preselil k Ducatiju, lansko sezono pa je preživel pri Hondi, a ni imel več veliko uspeha. V domači Valencii je novembra lani uradno končal kariero in odpeljal zadnji krog, ki pa morda ne bo zadnji.

"Ko smo videli, da končuje kariero, smo stopili v stik. Ima ogromno izkušenj, devet let sodelovanja pa tudi govori zase. Verjamemo, da bo v naši ekipi zelo koristen člen, ima ogromno tehničnega znanja in veliko željo, vse, kar potrebuje odličen testni voznik," je novo okrepitev opisal tehnični direktor ekipe Lin Jarvis.

"Vedno sem si želel ostati povezan z motoGP. Poznam ekipo, motor pa je vedno ustrezal mojemu načinu vožnje," pa je dejal Lorenzo. O tem, ali bo še kdaj vozil na dirkah, pa so vrata pri Yamahi še odprta. Za zdaj sicer ne načrtujejo, da bi njegovo vlogo razširili in mu omogočiti vrnitev na dirke, a če se bo sam želel spet pomeriti s starimi tekmeci, pa mu bodo željo uresničili.

Yamaha je v sredo poskrbela za dirkaško okrepitev za sezono 2021, ko bo Francoz Fabio Quartararo, sedanji član podružnične ekipe Yamahe, sklenil pogodbo, po kateri bo zamenjal italijanskega veterana Valentina Rossija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.