Šport > Moto športi
18 ogledov

Lorenzu in Pedrosi konkuriral Stoner

jorge lorenzo vn zda EPA
Jorge Lorenzo, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala si je privozil najboljši štartni položaj pred dirko za VN ZDA. Na dirkališču Laguna Seca je drugo mesto osvojil Casey Stoner, tretji pa je bil Dani Pedrosa.

jorge lorenzo vn zda | Avtor: EPA EPA
Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) si je zagotovil najboljši startni položaj pred dirko motociklističnega svetovnega prvenstva za VN ZDA na dirkališču v Laguni Seci. Drugi je bil Avstralec Casey Stoner (Honda), za njim pa je bil njegov moštveni kolega Španec Dani Pedrosa. Dirkači prva tri mesta zasedajo tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer pa sta oba Španca pred Avstralcem. Lorenzo si je na ameriškem dirkališču privozil četrti "pole position" in tretjega v letošnji sezoni.

Iz četrtega startnega položaja bo dirko začel domačin Ben Spies, najboljšo peterico pa zaključuje Britanec Cal Crutchlow (oba Yamaha). Večkratni svetovni prvak Valentino Rossi si je privozil deseto najboljše izhodišče. Dirkači v moto2 in moto3 v Laguni Seci ne nastopajo.

Takoj po dirki motoGP se bodo pomerili še dirkači v razredu superbike, kjer bo nastopil Slovenec Boštjan Skubic. Član ekipe Inotherm Yamaha Team bo dirko začel z 19. mesta, ki ga je osvojil v kvalifikacijah.

VN ZDA, Laguna Seca, MotoGP (kvalifikacije):

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 1:20.554
2. Casey Stoner (Avs/Honda) + 0.074
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 0.352
4. Ben Spies (ZDA/Yamaha) + 0.540
5. Cal Crutchlow (VBr/Yamaha) + 0.714
6. Andrea Dovizioso (Ita/Yamaha) + 0.985
7. Alvaro Bautista (Špa/Honda) + 1.178
8. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) + 1.180
9. Stefan Bradl (Nem/Honda) + 1.199
10. Valentino Rossi (Ita/Ducati) + 1.990

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.