Šport > Moto športi
59 ogledov

Lorenzu žal za gesto, namenjeno Rossiju

jorge lorenzo palec Youtube
Dirkač Yamahe Jorge Lorenzo se je opravičil za neprimerno gesto med podelitvijo za zmagovalce na VN Malezije, ki je bila namenjena Valentinu Rossiju.

Jorge Lorenzo pred začetkom zadnjega dirkaškega konca tedna letošnje sezone motoGP ni želel razpravljati o dogodkih na VN Sepanga, saj mu je takšno direktivo posredoval Carmelo Ezpeleta, prvi mož podjetja Dorna Sports, ki ima v lasti komercialne pravice elitnega motociklističnega razreda.

Dvakratni svetovni prvak je pred sklepnim dejanjem sezone izkoristil priložnost za opravičilo, ker je med podelitvijo pokalov v Sepangu svoj palec obrnil navzdol, kar je bilo namenjeno Valentinu Rossiju.

Španec je še dodal, da spoštuje odločitev športnega razsodišča v Lozani, ki je zavrnilo pritožbo Italijana in njemu zagotovilo lepo iztočnico, da moštvenemu kolegu prepreči jubilejni deseti naslov prvaka.

''Spoštujem odločitev CAS-a. Če povem po pravici, razmišljam samo o vikendu, ki je zame zelo pomemben. Ne želim govoriti o ničemer drugem kot o tem, kaj se bo dogajalo na stezi,'' je povedal Lorenzo in dodal: ''Osredotočen sem na prihodnost, o preteklosti pa bi povedal le to, da sem z gesto, ki sem jo pokazal na odru, naredil napako. Dejanje obžalujem in rad bi se opravičil ljudem, ki so nas spremljali po televiziji. To ni simbol športnega duha in za to se opravičujem. Razen tega nimam kaj reči. Rad bi se osredotočil na vikend.''

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA


Lorenzo je po koncu predzadnje dirke sezone dejal, da je izgubil spoštovanje do vodilnega dirkača prvenstva. Na vprašanje, če se je v tem pogledu karkoli spremenilo, je Španec odvrnil: ''Kar sem rekel v Sepangu, sem rekel v Sepangu. Zdaj smo v Valencii in iz spoštovanja do prvenstva bi rad govoril o petku, soboti in dirki. Morda bom o tem spregovoril v ponedeljek, a v tem trenutku bi rad govoril o tem, kaj se bo zgodilo na stezi.''

Lorenzo pravi, da bo njegov pristop na nedeljski dirki povsem enak kot doslej, ne glede na kazen, ki jo je prejel Rossi. ''Če bi spremenili odločitev, bi dirkal povsem enako. To ne bo vplivalo na mojo vožnjo. Vedno poskušam iztržiti maksimum,'' je povedal 28-letnik in dodal, da si želi svojo kariero nadaljevati pri Yamahi. ''Imam še eno leto in moj namen je, da ostanem pri Yamahi. Vedno sem govoril, da bi se rad upokojil pri Yamahi. Mislim, da skupaj z Valentinom tvoriva eno najboljših ekip na svetu.''

Španec je spregovoril tudi o sestanku, ki so se ga pred začetkom dirkaškega konca tedna v Valencii udeležili dirkači in šefi ekip. ''Vedno poskušam spoštovati druge dirkače in dirkati kar se da športno. Vsi se trudimo po najboljših močeh, a včasih pride do takšnih dogodkov, ko je bil ta v Sepangu. Pomembno je, da priznaš napako, v nasprotnem primeru bodo ljudje, ki so zadolženi za odločitve, naredili tako, kot so,'' je prepričan Lorenzo.

Novinarji so ga poskušali za konec še enkrat zvabiti v razpravo o dogajanju v Sepangu, vendar se Lorenzo ni dal. ''Ne bom govoril o tem. Povedal sem vam, ne razumem, zakaj me sprašujete o rečeh izven steze,'' je sklenil 29-letnik.

Komentarjev 7
  • Presvetli 15:48 06.november 2015.

    Mislil si na bugarsko skupščino

  • BenX 15:44 06.november 2015.

    jlo in mm sta pokazala da sta ena navadna piz***! sicer zelo hitra voznika, nikoli pa velika sampijona.

  • JT_Thomas 15:17 06.november 2015.

    Glede na to, da si pomešal Marqueza in Lorenza, se vidi, da nisi ravno pretiran znalac. :)