Šport > Moto športi
22 ogledov

Lotus brani ''norega'' Grosjeana

romain grosjean EPA
Francoski dirkač Romain Grosjean si je po novem incidentu v prvem krogu dirke za VN Japonske nakopal jezo drugih dirkačev. Najbolj glasen je bil Mark Webber, ki ga je označil za norca, pri Lotusu pa so stopili v bran mlademu dirkaču.

Mark Webber je po dirki za VN Japonske Grosjeana označil za ''norca'', njegove poteze pa za ''sramotne''. Francoski dirkač je v letošnji sezoni v prvem krogu trčil že na osmih dirkah, v Spaju pa je bila nesreča tako huda, da je celo dobil eno dirko prepovedi.

romain grosjean spa nesreča formula 1 | Avtor: EPA EPA
Medtem ko se karavana sprašuje, kaj storiti z nepremišljenim dirkačem, pa so v Lotusu bolj optimistični. ''Nesreča v Spaju je bila spektakularna. Lahko bi se končala tragično in tega ne moremo sprejeti,'' je povedal šef ekipe Eric Boullier, ki je prepričan, da konkurenti nekoliko izkoriščajo situacijo, v kateri se je znašel Grosjean. ''Če pogledate start na Japonskem, boste videli, da ni zamenjal smeri. Tako smo se dogovorili; če startaš na desni, ostaneš na desni. V Singapurju je bilo napeto, a ne zaradi njega, ampak ostalih dirkačev, ki so vedeli, da je pod pritiskom, in se bo zato morda umaknil. Na Japonskem sem mu svetoval, naj ostane na svoji liniji in se izogiba stiku. Poskušal se je oddaljiti od Pereza in verjetno precenil razdaljo do Webbra, saj je bil hitrejši kot dirkač Red Bulla,'' je povedal Boullier.

Pri Lotusu so prepričani, da stanje še ni kritično, vendar se zavedajo, da bo Grosjean moral najprej razčistiti sam pri sebi. ''Veliko sem se pogovarjal z njim. Spremenili smo rutino, sedaj pa je na njem, da to popravi. Tega ne more storiti nihče drug. Poiskati mora ravnotežje in sproščenost,'' je povedal šef Lotusa. Grosjean je že v svoji mladosti slovel kot vročeglavi dirkač. ''Če pogledate njegovo kariero, lahko vidite, da je dirkal vročeglavo, dokler si ni pridobil nekaj samozavesti. Toda formula 1 ima manj potrpljenja kot mladinske kategorije,'' je zaključil Boullier.

Komentarjev 1