Šport > Moto športi
28 ogledov

Lotus in FIA ovrgla mnenje 17-letnika

grosjean verstappen monaco Profimedias
Lotus je kategorično zanikal obtožbe Maxa Verstappna, da naj bi Romain Grosjean s prezgodnjim zaviranjem zakrivil nesrečo na dirki za VN Monaka.

V boju za deseto mesto na dirki po monaških ulicah je 17-letni Max Verstappen zadel dirkalnik Romaina Grosjeana in silovito trčil v zaščitno ogrado. Dirkač Toro Rossa je po dirki dejal, da je Francoz zaviral prezgodaj, kar pri Lotusu zanikajo.

Primer je preučila Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) in po pregledu telemetrije ugotovila, da je Grosjean zaviral pet metrov pozneje kot v prejšnjem krogu, zato je Verstappna kaznovala s petimi mesti pribitka na startni vrsti za VN Kanade in dvema kazenskima točkama. Ugotovitve komisarjev je potrdil tudi Lotusov direktor za operacije na stezi Alan Permane, ki je poudaril, da so telemetrijski podatki razrešili vse dvome o tem, kdo je odgovoren za nesrečo.

''Romain Grosjean ni zaviral prezgodaj, ampak pet metrov kasneje kot v prejšnjem krogu. FIA je prejela podatke in Maxu izrekla kazen. FIA razpolaga z vsemi informacijami in je zelo zadovoljna z Romainovo vožnjo,'' je zatrdil Permane.

Nesrečo je po dirki v kneževini, ki jo je dobil Nico Rosberg pred Sebatianom Vettlom in Lewisom Hamiltonon, komentiral tudi Felipe Massa. ''Meni se je zdela dokaj nevarna nesreča s Verstappnom. Zaslužil si je kazen. Zaviral je prepozno in kar se je zgodilo, je zelo nevarno. Pokazalo se je, da izkušnje v F1 nekaj pomenijo, Srečo je imel, da se ni poškodoval,'' je povedal Massa in dodal, da je zaradi takšnih napak v nevarnosti tudi vodstvo F1.

''To je bilo zelo nevarno, ker ima 17 let. Če bi se poškodoval, bi se vsi spraševali, kako so lahko izdali dovoljenje 17-letniku, ki počne takšne stvari,'' je opozoril Massa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.