Šport > Moto športi
15 ogledov

Magnussen se bo učil iz napak

kevin magnussen Profimedias
Dirkaški vodja McLarna brani mladega Kevina Magnussna, ki je na dirki v Maleziji trčil s Fincem Räikkönenom.

Sanjski debi mladega dirkača Kevina Magnussna, ki je z McLarnom na svoji prvi dirki v formuli ena osvojil drugo mesto, je nekoliko pokvarila napaka na dirki v Maleziji. Danec se je v uvodu dirke zaletel v ferrarija Kimija Räikkönena in s tem pokvaril uvrstitev tako Fincu kot sebi. Poleg polomljenega nosu ga je namreč doletela še kazen Mednarodne avtomobilistične zveze, ki mu je naložila petsekundni postanek v boksih.

Čeprav je na koncu Magnussen osvojil nekaj točk za deveto mesto, ga je po tekmi na stol posedel dirkaški vodja McLarna Eric Boullier in mu namenil nekaj nasvetov: "V Maleziji sva se dvakrat usedla in se deset minut pogovarjala, kar je bilo dovolj, saj je zelo odprt in vedno posluša vse nasvete, ki mu jih dam."

"Kar se je zgodilo na nedeljski dirki v Maleziji, je nekaj, iz česar se bo Kevin lahko učil. Bila je začetniška napaka, bil je nekoliko vznemirjen, nekoliko pa ga je tudi izkušeni Räikkönen ujel v past. Kevin je bil kaznovan, a kljub temu je ostal tih, zbran, ni pretiraval in ni naredil ničesar narobe. Kljub zamenjavi nosu in kazni smo pripravili strategijo s katero je osvojil nekaj točk, kar je v redu," je bil kljub trku zadovoljen Boullier.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.