Šport > Moto športi
13 ogledov

Maldonado vesel, da zapušča Williams

Maldonado Williams VN Španije Barcelona Catalunya formula 1 dirka EPA
Venezuelski dirkač je spregovoril o odhodu od moštva Williams, kjer ga bo zamenjal Brazilec Felipe Massa.

Ko je moštvo Williamsa v začetku tedna oznanilo prihod Felipeja Masse, je postalo dokončno jasno, da se od moštva po treh sezonah poslavlja Pastor Maldonado. Osemindvajsetletnik moštvo zapušča po katastrofalni sezoni, saj so do zdaj zbrali zgolj eno samo točko, ki jo je osvojil prav Venezuelec na Madžarskem, ko je dirko končal kot deseti.

Čeprav še ne ve, kje bo dirkal prihodnjo sezono, je Maldonado spregovoril o zaključku naveze z Williamsom. "Zelo sem vesel," je dejal in nadaljeval: "Že nekaj mesecev sem bil v pogovorih z moštvom in želel sem si odhoda, tako da sem zelo vesel, saj je bila to stoodstotno moja odločitev."

Neznana prihodnost za zmagovalca Španije

Venezuelca se je v zadnjem obdobju najresneje povezovalo z moštvom Lotusa, ki išče zamenjavo za Kimija Räikkönena, ki se vrača k Ferrariju. "Zagotovo se pogovarjam z Lotusom, ampak imam tudi nekaj drugih izbir," je dejal Maldonado.

Lotus je sicer v pogovorih tudi z nekaterimi drugimi dirkači, Maldonadovo ime pa se omenja še v kombinacijah s Force Indio in Sauberjem. Ob ugledu zmagovalca, ki si ga je pridobil z lansko zmago v Španiji, bi lahko njegov prihodnji delodajalec računal na nova finančna sredstva. Ko je podpisal za Williams, je namreč s seboj pripeljal venezuelsko državno naftno PDVSA, ni pa povsem jasno, ali mu bo sponzor sledil tudi k naslednjemu delodajalcu.

Kovalainen bo nadomestil rojaka

Po razkritju, da je Michael Schumacher zavrnil ponudbo Lotusa, je zdaj tudi uradno znano, kdo bo za to moštvo nastopal na zadnjih dveh dirkah sezone. Poškodovanega Finca Räikkönena bo nadomestil njegov rojak Heikki Kovalainen, ki je bil pred tem testni voznik Caterhama, na dirki pa ni vozil od lani.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.