Šport > Moto športi
12 ogledov

Mark bo prvak, Kimi pa brez F1

Mark Webber je bil letos trikrat na stopničkah, od tega dvakrat na najvišji. (Fo Žurnal24 main
"Mark lahko postane prvak. V to sploh ne dvomim," je po dveh zaporednih zmagah Webbra dejal njegov rojak Jack Brabham. V Red Bullu poudarjajo, da Avstralec ostaja z njimi tudi v sezoni 2011.
Ta trenutek ima Red Bull najbolj konkurenčen dirkalnik. Skušali jim bomo odvzeti čim več točk, a če bodo zanesljivi in ne bodo delali napak, jih bo na nekaj naslednjih dirkah težko premagati.
Jenson Button

Pred začetkom sezone avstralski dirkač Mark Webber ni bil v ožjem krogu favoritov za naslov prvaka. Še več: od decembra se je govorilo, da bo predčasno končal zgodbo pri Red Bullu in ga bo v sezoni 2011 zamenjal Finec Kimi Räikkönen. Po zmagah na zadnjih dveh dirkah (v Barceloni in Monaku), ko je v svoji deveti sezoni v elitnem tekmovanju prvič prevzel vodstvu v skupnem seštevku, je vse postavil na glavo. Postal je resen kandidat za naslov prvaka, ob tem ga avstrijsko-angleška ekipa namerava zadržati v moštvu.

"Mark lahko postane prvak. V to sploh ne dvomim," je dejal njegov rojak Jack Brabham, ki je na VN Monaka zmagal pred 51 leti. "Nedelja je bila velik dan za Marka in Avstralijo. Monako je prestižna dirka in najtežja na svetu, Mark pa na njej ni naredil niti ene napake. Zdaj vodi v skupnem seštevku in to si tudi zasluži. Zelo sem ponosen nanj. Če bi Avstralec spet zmagal na svetovnem prvenstvu, bi bilo to nekaj res velikega. Upam, da mu uspe. Mislim, da mu lahko."

Kokpit Di Resti?
Vitantonio Liuzzi je v nevarnosti, da svoj kokpit pri Force Indii izgubi že sredi sezone. Rezervni dirkač Paul di Resta je letos že dirkal na petkovih treningih in šefe opozoril nase. "Špekulacije me ne skrbijo. Imam dveletno pogodbo in mislim, da je naš odnos dober," mirno dogovarja Liuzzi.

Same lepe besede je po nedeljski dirki o Webbru našel še en nekdanji avstralski prvak Alan Jones. "Bil je fantastičen – na kvalifikacijah, na startu, zdržal je pritisk letečih startov … Mislim, da je res pokazal izjemno znanje. Iz dirke v dirko je boljši. Raste mu samozavest. Dvakrat zapored je premagal Sebastiana Vettla, kar je še dodaten pokazatelj njegove forme."

"Ni razlogov za spremembe," na vprašanje, ali še razmišljajo, da bi Webbra zamenjali za Räikkönena, odgovarja vodja Red Bulla, Christian Horner. "Z Markom smo zelo zadovoljni. Je pomemben člen naše ekipe. Pri 33 letih je na vrhuncu svoje forme. Dirka odlično, veliko prinese ekipi, in ko bo čas za pogovor o prihodnosti, bo ta hitro končan."

Ne dajo Kubice
Ob Webbru je bil za sezono 2011 v nevarnosti tudi kokpit Felipeja Masse. A Renault je dal zdaj rdečim jasno vedeti, da Robert Kubica ostaja v njihovem moštvu.

Biki so na šesti dirki sezone le dokazali, da imajo najboljši (pred tem so imeli kar nekaj smole in odstopov zaradi krhkosti dirkalnika) in zdaj vodijo v obeh seštevkih. Ob tem se zavedajo, da bitka med Webbrom in Vettlom ni na prvem mestu, saj se velike tri ekipe ne bodo kar tako predale. "McLaren, Ferrari in Mercedes so odlična moštva, imajo ime in zgodovino. Neumno bi bilo, če bi jih podcenjevali. Še naprej se bomo osredotočali na vsako dirko posebej in prvenstvo se bo tako razpletlo samo do sebe," dodaja Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.