Šport > Moto športi
16 ogledov

Markovo zadoščenje, špikanje McLarna

Mark Webber je v pravem trenutku pokazal, da ne sme biti številka 2. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Katarza. Zadoščenje. To so občutki, ki jih po zmagi v Silverstonu čuti Mark Webber. McLaren medtem špika Red Bulla: "Naša dolžnost je, da damo obema dirkačema enako dober material."

Z besedami: "Ni slabo za dirkača številka 2," ki jih je zmagovalec Mark Webber (Red Bull) ustrelil proti svojemu moštvu po prečkanju kariraste zastave na dirki v Silverstonu, je dal jasno vedeti, da sobotnega pripetljala svojemu moštvu ne bo zlahka odpustil. Napovedal je, da se bodo v ponedeljek resno pogovorili, a umiril žogico, češ da moštvu še naprej zaupa, saj drugače pred dnevi ne bi podaljšal pogodbe. "Nikoli ne bi podpisal nove pogodbe, če bi vedel, da se bo to nadaljevalo. Bil sem razočaran, ko sem videl, da me moštvo ne tretira enako. Prenesel sem že mnogo udarcev in tudi tega bom. Bomo videli, kako bo v bodoče. Sam bom še naprej delal, kar znan najbolje in upam, da bo to dovolj," je po drugi zmagi v sezoni, ki ga je zavihtela pred Sebastiana Vettla (Red Bull) na tretje mesto seštevka (17 točk za vodilnim dirkačem McLarna Lewisom Hamiltonom) razlagal Webber. "Prepričan sem, da se bomo v ponedeljek pošteno pogovorili." Za moštvo Red Bulla bo to že drugič v sezoni, potem ko sta dirkača trčila na VN Turčije in je moštva sprva neutemeljeno za nesrečo okrivilo Webbra. Zdaj je svoje favoriziranje Vettla (to sicer zanikajo) pokazalo s tem, da mu je dalo Webbrovo novo prednje krilce, saj je nemški dirkač svojega na sobotnem treningu uničil (imeli pa so le dva).

Je bil razplet dirke pomoč od zgoraj, da bi zmagala pravica? "Ja, to je bila katarza, zadoščenje," odgovarja Webber. In kaj na vse to poreče Vettel. "Jaz se osredotočam le nase. Ljudje imamo drugačna mnenja, tudi jaz imam svoje. Tudi sam sem že imel dobre in slabe izkušnje." Za slab start je Sebastian okrivil težavo s sklopko, pnevmatiko pa mu je predrl Hamiltonov dirkalnik. Zanimivo, da se trenja v Red Bullu dogajajo prav na vikend, ko so biki napovedavali, da se bodo zgodila med dirkačema McLarna. A pri srebrnih je še naprej ljubezen v zraku. "Mi se trudimo, da imata oba dirkača enak material. To je zelo pomembno. Vemo, da bosta naša dirkača dala vse od sebe, da bi zmagala in zato je naša dolžnost, da jima obema damo enako dober material," je tekmece špiknil vodja McLarna, Martin Whitmarsh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.