Šport > Moto športi
9 ogledov

Marku pole, Schumi v pesku, Alonso 12.

VN Turčije 2010 Vettel Webber Hamilton kvalifikacije najboljši
1/12
Žurnal24 main
Tretjič zapored bo z najboljšega startnega položaja začel Webber (Red Bull), a Hamilton (McLaren) mu je bil blizu. Schumacher (Mercedes) je kvalifikacije končal v pesku, Alonso (Ferrari) šele kot 12.
"To je pravi rekord. To kaže, kako hiter dirkalnik imamo, ki je konkurenčen na različnih stezah," se je novega pola veselil Webber, medtem ko je bil Vettel znova razočaran: "Prvi hiter krog sem odpeljal dobro, nato pa so mi začele blokirati zavore in to se je kar dogajalo in dogajalo. Lahko bi bil mnogo hitrejši."

Brez sezono le redko omenjen kot kandidat za prvaka Mark Webber (Red Bull) si je privozil tretji zaporedni najboljši startni položaj. Ob njem bo v prvi vrsti sedme dirke sezone Lewis Hamilton (McLaren), ki je dosegel manj kot dve desetinki počasnejši čas. Enake barve bo tudi druga vrsta: Sebastian Vettel (Red Bull) pred Jensonom Buttnom (McLaren). Tretjo sta si v Istanbulu priborila dirkača Mercedesa, Michael Schumacher je bil desetinko hitrejši od Nica Rosberga. Razlike med biki in srebrnimi so bile ves vikend majhne in tako se obeta zanimiva dirka, na kateri bo odločala obraba pnevmatik (zmagal bo tisti, ki bo znal z njimi najbolje varčevati). Pomembno bo tudi, kako bodo dirkali skozi super hiter zavoj številka 8 (250 km/h), kjer se hitro naredi napaka, kar je v zadnji minuti kvalifikacij izkusil Schumacher in obstal v pesku. Pred njihovo 800. dirko v formuli 1 so razočarani v taboru Ferrarija, saj je njihov najboljši Felipe Massa kvalifikacije končal s skoraj sekundo zaostanka na osmem mestu, torej tudi za znova dobrim Robertom Kubico (Renault).

Ne vem, kaj se je zgodilo. Dvomim, da smo tako počasni. Z 12. startnega mesta mi bo na dirki zelo težko. Upajmo, da lahko pridobim nekaj mest in domov odnesem čim več točk.
Fernando Alonso

Z 1.17,067, kar je bil z več kot pol sekunde naskoka najhitrejši čas prvega dela kvalifikacij, je Sebastian Vettel dokazal, da je njegov Red Bull ta konec tedna prvi favorit za zmago. Po pričakovanjih so ta del na zadnjih šestih mestih končali dirkači novih treh moštev, z 18. mestom pa je lahko razoračan Vitantonio Liuzzi (Force India). Še toliko bolj pa Fernando Alonso (Ferrari). Pred VN je izpostavil: dovolj imamo smole, ne sme biti več napak. Potem ko je pred 14 dnevi startal iz boksov, bo tokrat kot 12. Tudi v drugem delu kvalifikacij je bil z Red Bullom najhitrejši Vettel. Prvič letos sta se med 10 prebila oba dirkača Renaulta, drugič pa Kamui Kobajaši (Sauber) medtem ko Tora Rossa in Williamsa nista imela nobenih možnosti. Zares bo šlo v nedeljo ob 14.00. Dirko bomo s komentarjem na zurnal24.si spremljali v živo.

VN Turčije, kvalifikacije (startna mesta):

1. Mark Webber (Red Bull Renault)
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)
3. Sebastian Vettel (Red Bull Renault)

4. Jenson Button (McLaren Mercedes)
5. Michael Schumacher (Mercedes)
6. Nico Rosberg (Mercedes)
7. Robert Kubica (Renault)
8. Felipe Massa (Ferrari)
9. Vitalij Petrov (Renault)
10. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
11. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
12. Fernando Alonso (Ferrari)
13. Pedro De la Rosa (Sauber Ferrari)
14. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
15. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
16. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
17. Nico Hülkenberg (Williams Cosworth)
18. Vitantonio Liuzzi (Force India Mercedes)
19. Jarno Trulli (Lotus Cosworth)
20. Heikki Kovalainen (Lotus Cosworth)
21. Timo Glock (Virgin Cosworth)
22. Bruno Senna (Hispania Cosworth)
23. Lucas Di Grassi (Virgin Cosworth)
24. Karun Čandok (Hispania Cosworth)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.