Šport > Moto športi
48 ogledov

Márquez bi Rossiju segel v roko

marc marquez EPA
Dirkači motociklističnega razreda motoGP so po koncu sezone ostali v Valencii, kjer so na sporedu dvodnevna testiranja. Prvi dan je pripadel nekdanjemu svetovnemu prvaku Marcu Márquezu.

Marc Márquez je na prizorišču posezonskih testiranj spregovoril o svojih občutkih pred zadnjo dirko prvenstva, na kateri se je odločalo o naslovu svetovnega prvaka med Valentinom Rossijem in Jorgejem Lorenzom

Španski dirkač je priznal, da je bil pred začetkom zelo nervozen, saj se je zavedal, kaj bo po dirki trdil Rossi, če mu ne bo uspelo premagati Lorenza.

''Po Maleziji sem zelo trpel in želel sem si zmagati v Valencii, saj sem vedel, da bo v nasprotnem primeru prišlo do tega. Nisem neumen in vedel sem, da se bo tako končalo, zato sem bil pred dirko zelo nervozen, še bolj kot leta 2013, ko sem se potegoval za naslov svetovnega prvaka. Z zmago na dirki sem se želel izogniti polemiki,'' je povedal Márquez, ki je v zadnjih krogih dihal za ovratnik kasnejšemu svetovnemu prvaku, po prehitevanju z Danijem Pedroso pa mu je, kot pravi, zmanjkalo časa za napad na Lorenza.

''Iskreno verjamem, da bo Valentino v dveh ali treh mesecih, ko ne bo pod pritiskom zaradi prvenstva, našel vsega po malo. Imam čisto vest in to je zelo pomembno, da lahko človek zaspi. Rossi je ljudi prepričal v nekaj, kar ni res. Tega ni pričakoval noben drug dirkač. Mnogi so mu verjeli in to spoštujem, a ponavljam, da mi ta situacija ni všeč. Valentino je legendaren dirkač. Za nami je dobro prvenstvo. Nekateri dirkači so mlajši, drugi starejši, a vsi uživamo v motociklizmu in treba bo obrniti nov list, čeprav bo težko pozabiti,'' je povedal Márquez in za konec dodal, da nima zamer do devetkratnega svetovnega prvaka. 

''Nikakor se ne strinjam z Valentinom, a tudi v prihodnosti mu bom vedno pripravljen seči v roko,'' je sklenil dirkač Honde.

Komentarjev 5
  • Marko Rossi 18:01 11.november 2015.

    če ne bi videl vsega bi ti mali mogoče verjel, tako pa oprosti ne morem, preveč igranja in preigravanja s tvoje strani

  • Avatar roksa
    roksa 14:51 11.november 2015.

    Malinovec, drži kljunček.Veš kak rečejo južna brača:"Posle jeb*nja nema kajanja"!!!

  • RePReSeNT 13:51 11.november 2015.

    Bla, bla, bla! C'ya next year, u little cunt!