Šport > Moto športi
11 ogledov

Márquez dobil kvalifikacije brez obeh vodilnih

Pedrosa Iannone Pesek Repsol Honda Sachsenring motoGP moto GP trening EPA
Ob odsotnosti vodilnih v skupnem seštevku, Danija Pedrose in Jorgeja Lorenza, si je najboljši startni položaj pred dirko na Sachsenringu privozil Marc Márquez. Pedrosin nedeljski nastop še vprašljiv.

Marc Márquez (Honda) bo s prvega mesta začel osmo dirko sezone v razredu motoGP. Španec je za svoj tretji "pole" letošnjega leta po Austinu in Le Mansu izkoristil odsotnost rojakov, moštvenega kolega Danija Pedrose in Jorgeja Lorenza (Yamaha), ki sta utrpela hudi nesreči.

Márquez je v vsakem primeru postavil fantastičen najhitrejši čas (1:21,311), s katerim je le za okrog dve desetinki zaostal za rekordom steze, ki ga je pred petimi leti postavil Casey Stoner (1:21,067).

Rossi po skoraj treh letih v prvi vrsti

Za Márquezom se bosta na startu zvrstila Cal Crutchlow in Valentino Rossi (oba Yamaha), ki se je po povratku na najvišjo stopničko v Assnu uspel v prvo startno vrsto uvrstiti prvič po dirki na Portugalskem 31. oktobra leta 2010.

Lorenzu so medtem že uspešno zamenjali zvito titansko ploščico, ki so mu jo vstavili po zlomu ključnice na zadnji dirki za veliko nagrado Nizozemske v Assnu, a v razredu motoGP je na Sachsenringu pred VN Nemčije prišlo do nove hude nesreče.

Pedrosa s pretresom možganov

Na tretjem prostem treningu pred kvalifikacijami je grdo padel Pedrosa, vodilni v skupnem seštevku, dirkač Honde pa je imel veliko sreče, da se ni tako kot rojak Lorenzo huje poškodoval.

Pri Hondi so se bali celo zloma ključnice, a je prvotni zdravniški pregled v bližnji mobilni ambulanti ovrgel to možnost. Pedroso so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Chemnitzu, kjer je slikanje glave in prsnega koša pokazalo pretres možganov in možno poškodbo brahialnega pleteža.

Lorenzo: "Kmalu se vidimo"

Pedrosa je tako izpustil sobotne kvalifikacije, še vedno pa je vprašljiv tudi za nastop na nedeljski dirki, ki bi jo moral začeti z 12. mesta.

"Hvala za vsa vaša sporočila podpore, prijatelji! Kmalu se vidimo," je iz bolnišnice prek Twitterja sicer že sporočil Lorenzo. 

V razredu moto2 bo s prvega mesta startal Belgijec Xavier Simeon, z drugega Španec Jordi Torres, s tretjega pa njegov rojak Pol Espargaró. V razredu moto3 so bili v kvalifikacijah najhitrejši Španca Álex Rins in Luis Salom ter Portugalec Miguel Oliveira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.