Šport > Moto športi
11843 ogledov

Marquez grozljivo padel, nato razkril: "Konec sezone, potrebujem operacijo"

Marc Marquez Reševalni pas/Twitter
Di Giannantonio prvič do najboljšega startnega položaja v motoGP, konec sezone za Marqueza.

Italijan Fabio di Giannantonio (Ducati Gresini) si je prvič v karieri priboril najboljši startni položaj v elitnem motociklističnem razredu motoGP. Najhitrejši je bil na današnjih kvalifikacijah dirke svetovnega prvenstva v italijanskem Mugellu. Iz prve vrste bosta začela še njegova rojaka Marco Bezzecchi (Ducati VR46) in Luca Marini (Ducati VR46).

Dirkači tovarniških in poltovarniških ekip z Ducatijevimi motorji so povsem prevladovali v odločilnem delu današnjih kvalifikacij, ki sta jih sicer začinila tudi spremenljivo vreme z dežjem ter padec nekdanjega svetovnega prvaka Marca Marqueza. Španec iz tovarniške zasedbe Honde je spet spektakularno padel, a jo je tokrat odnesel brez poškodb, po prekinitvi zadnjega dela kvalifikacij pa je na koncu iztržil le 12. mesto.

Za najhitrejšo trojico sta danes končala še Francoz Johann Zarco (Pramac Ducati) ter Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), šele na šestem mestu pa je kot prvi dirkač katere od preostalih ekip pristal svetovni prvak Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

V seštevku sezone pred dirko v Mugellu vodi Quartararo s 102 točkama, Španec Aleix Espargaro (Aprilia) jih ima 98, Italijan Enea Bastianini (Ducati Gresini) pa 94.

Preizkušnja v najmočnejšem razredu motoGP se bo v nedeljo v Mugellu začela ob 14. uri.

V razredu moto2 pa je bil danes najboljši Španec Aron Canet (kalex) pred rojakom Pedrom Acosto (Kalex) in Britancem Samom Lowesom (Kalex), v najšibkejšem moto3 pa so si prva tri mesta v kvalifikacijah privozili Turek Deniz Öncü (KTM), Španec Daniel Holgado (KTM) in Italijan Dennis Foggia (Honda).

 

Marquez bo moral še na eno operacijo

Nekdanji svetovni prvak v motociklizmu Marc Marquez, ki ga zadnja leta mučijo številne poškodbe, pa bo moral še na eno operacijo desne roke, ki si jo je zlomil leta 2020, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Marquez je novico o novi operaciji razkril danes ob robu dogajanj na dirki v Mugellu. V kvalifikacijah je Španec sicer spet grdo padel, a vsaj na prvi pogled tokrat ni bilo resnejših posledic, po prekinitvi je nadaljeval boje v kvalifikacijah.

"Moral bom še na eno operacijo, ki jo bodo opravili naslednji teden. Od poškodbe se ne počutim dobro, v tej sezoni ni nobenega zadovoljstva, samo precej bolečin. Ne morem voziti, kot bi si želel," je dejal prvi dirkač Honde, a ni pojasnil, koliko časa bo po operaciji odsoten z dirkališč.

Težave z desno roko ima Marquez vse od padca in zloma poleti 2020. Takrat je zaradi počasnega okrevanja izgubil preostanek sezone, lani se je vrnil, a mu nikakor ni šlo tako, kot si je želel. Tudi v tej sezoni ima precej težav in je šele na desetem mestu seštevka v motoGP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.