Šport > Moto športi
21 ogledov

Márquez s prvega startnega mesta

marc marquez EPA
Svetovni prvak Marc Márquez (Honda) bo peto dirko sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu začel z najboljšega startnega mesta.

Branilec naslova prvaka je v kvalifikacijah elitnega razreda motoGP v Le Mansu premagal Italijana Andreo Doviziosa (Ducati), tretji je bil njegov rojak Jorge Lorenzo (Yamaha).

Za 22-letnega dvakratnega svetovnega prvaka je bil današnji "pole position" 53. v karieri in 25. v najmočnejšem razredu motoGP.

Iz druge vrste bodo začeli Britanec Cal Crutchlow (Honda), Italijan Andrea Iannone (Ducati) in Britanec Bradley Smith (Yamaha). Italijan Valentino Rossi (Yamaha), ki po štirih dirkah vodi v skupnem seštevku SP, pa je bil šele sedmi.

Tudi v razredu moto2 bo s prvega mesta začel Španec, najboljši v kvalifikacijah je bil Alex Rins, za njim sta se zvrstila Britanec Sam Lowes in Francoz Johann Zarco. V najšibkejšem razredu moto3 pa so bili najhitrejši Francoz Fabio Quartararo, Španec Jorge Navarro in Italijan Francesco Bagnaia.

Espargaro iz bolnišnice nazaj na motor

Jutranji prosti trening je zaznamoval hud padec Aleixa Espargara, ki ga je odneslo v zrak pri hitrosti blizu 200 km/h, potem ko je na motocikel nadel supermehke gume. ''Najhujša v moji karieri,'' je nesrečo komentiral dirkač Suzukija.


''Skoraj 200 km/h. Daleč sem poletel. Čudno se sliši, a imel sem veliko srečo, saj po celem telesu čutim bolečino, še posebej v roki. Ena vez je skoraj popolnoma uničena. Z mano je vse v redu in jutri se bom potrudil po najboljših močeh,''
je povedal Espargaro, ki bo dirko za VN Francije začel z desetega mesta.

''Dali so mi zdravila, vendar sem raje poskusil po naravni poti. Pri močnem zaviraju sem čutil bolečino, tako da bom za dirko vzel zdravila,'' je razkril Španec in dodal, da ni pristaš dirkališča v Le Mansu. ''Proge sploh ne maram. Vsako leto sem imel veliko težav, a letos se mi motor zdi fantastičen. Jutri nas čaka zelo zanimiva dirka.''

VN Francije, motoGP, kvalifikacije:

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 1:32,246
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) + 0,503
3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 0,600
4. Cal Crutchlow (VBr/Honda LCR) 0,651
5. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 0,755
6. Bradley Smith (VBr/Yamaha Tech3) 1,053
7. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 1,106
8. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 1,173
9. Danilo Petrucci (Ita/Ducati Pramac) 1,310
10. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 1,419

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.