Šport > Moto športi
6 ogledov

Márquez še kar navdušuje: "pole" za najmlajšega

Marquez Repsol Honda Austin ZDA Amerika motoGP
1/16
EPA
Španski motociklist Marc Márquez (Honda) je dobil kvalifikacije pred nedeljsko VN Amerike. Dvajsetletnik, ki bo v razredu motoGP vozil šele drugo dirko, je za seboj pustil moštvenega tekmec Danija Pedroso, s tretjega mesta bo začel zmagovalec uvodne dirke Jorge Lorenzo (Yamaha).

Marc Márquez je zaenkrat brez dvoma prvo ime nove sezone v razredu motoGP, potem ko je 20-letni Katalonec tudi v Austinu navdušil in kot najmlajši motociklist vseh časov osvojil najboljši startni položaj v kraljevem razredu.

Márquez, ki je bil v soboto star 20 let, dva meseca in tri dni, je tako z večne lestvice izrinil Freddieja Spencerja (20 let, pet mesecev in tri dni), čigar dosežek je za nedosegljivega veljal kar 31 let.

Hondin mladi biser od vseh prostih treningov ni dobil le tretjega, svojo prevlado pa je potrdil z najboljšim časom kvalifikacij. Še najbolj se mu je približal moštveni kolega Dani Pedrosa, kar je še enkrat potrdilo zgodovinsko premoč Honde v Teksasu.

Zmagovalec prve dirke sezone, Jorge Lorenzo (Yamaha), bo v nedeljo startal s tretjega mesta, njegov moštveni kolega Valentino Rossi pa je bil šele osmi.

V najšibkejšem razredu moto3 je kvalifikacije dobil Španec Alex Rins.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.