Šport > Moto športi
10 ogledov

Márquez vprašljiv za dirko v Španiji

marc marquez EPA
Marc Márquez si je pri padcu na sobotnem treningu zlomil mezinec leve roke, kmalu zatem pa so ga operirali v bolnišnici v Barceloni.

Svetovni prvak v motociklističnem razredu MotoGP Marc Márquez si je na sobotnem treningu pri padcu z motorja zlomil prst, zato je njegov nastop na dirki za veliko nagrado Španije prihodnji konec tedna še vprašljiv.

"Prišel je z deformacijo levega mezinca, slikanje pa je razkrilo zlom. Tega smo utrdili s titansko ploščico, enako bi postopali pri vseh pacientih. V 24 urah bo lahko pričel z rehabilitacijo, možnost, da prihodnji teden nastopi na dirki za VN Španije, še obstaja," je po operaciji dejal zdravnik Xavier Mit, ki je izvedel poseg.

Márquez je sicer po treh dirkah v tej sezoni šele na petem mestu skupnega seštevka. Na prvi dirki v Katarju je osvojil peto mesto, nato je v Austinu zmagal, prejšnji konec tedna pa v Argentini padel. Za vodilnim Italijanom Valentinom Rossijem zaostaja 30 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.