Šport > Moto športi
7 ogledov

Márquez žrtev napada

marc marquez EPA
Dvakratni svetovni prvak Marc Márquez je bil po poročanju španskih medijev žrtev fizičnega napada italijanskih novinarjev.

Prah, ki se je dvignil po zloglasnem trčenju Valentina Rossija in Marca Márqueza na dirki za VN Malezije, se očitno še dolgo ne bo polegel.

Španski dirkač se je po poročanju spletnega portala Marca.com, ki se opira na policijski zapisnik, zapletel v fizično obračunavanje z italijanskimi novinarji, v katerem je utrpel nekaj prask.
Márquez se je skupaj z očetom in bratom vračal domov z dirkanja s terenskimi motorji, ob prihodu na domače parkirišče pa so trojico pričakali dva novinarja in snemalec zloglasnega televizijskega programa 'Le Iene' (Hijene).

Stefano Corti in Alessando Onnis sta se Márqueza lotila na sarkastičen in nespoštljiv način, zato je dirkač njuna vprašanja ignoriral. Novinarja sta nato razbila steklenico španskega vina in simulirala slavje na zmagovalnem odru, dirkaču pa sta želela podariti šaljiv pokal v obliki penisa in mod.
Márquezov oče naj bi na tem mestu izstopil iz avtomobila in novinarjema zabičal, naj zapustia prizorišče.

Nepridiprava sta, poroča Marca.com, dirkača prijela za roko in ga stresla, eden od njiju pa naj bi ga celo zgrabil za vrat, pri čemer je utrpel tudi nekaj prask.

Novinarja so že identificirali, za zdaj pa ni jasno, kakšno kazen, če sploh, bosta prejela za svoje početje. Njuna plat zgodbe je precej drugačna. Kot trdita, sta želela Márquezu le izročiti pokal, dirkačeva družba pa ju je napadla, razbila kamero in vzela spominsko kartico. Dokaz o razbiti opremi sta objavila na družabnem omrežju Facebook.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.