Šport > Moto športi
153 ogledov

Martin odločitev o naslovu prestavil na nedeljo

Jorge Martin Profimedia
Dirkač Ducatija Jorge Martin je z zmago na sobotni sprinterski dirki v Valencii ostal v igri za naslov svetovnega prvaka.

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec sprinterske dirke za veliko nagrado Valencie. Drugo mesto je pripadlo Južnoafričanu Bradu Binderju (KTM), tretje pa Špancu Marcu Marquezu (Honda).

Martin je z zmago odločitev o naslovu svetovnega prvaka prestavil na nedeljo, vodilni v seštevku, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je bil peti.

Bagnaia je po drugem mestu v kvalifikacijah takoj na začetku sprinterske preizkušnje zdrsnil na peto mesto in ni več posegel v boj za zmago. To si je po dobrem startu in nekaj prehitevanjih pri vrhu zagotovil Martin in še devetič v sezoni zmagal na sprintih.

V skupnem seštevku ima pred zadnjo preizkušnjo sezone Bagnaia še 14 točk prednosti pred Martinom. Za drugi zaporedni naslov mora 26-letni Italijan ob morebitni zmagi Martina dirko končati najmanj na petem mestu.

Dirka za VN Valencie bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.