Šport > Moto športi
11 ogledov

Massa bi dirkal že v Interlagosu

Felipe Massa se bo po hudi nesreči vrnil v karavano formule 1. Žurnal24 main
"Komaj čakam, da bom znova dirkal. Upam, da bo to že v Braziliji," je dejal Felipe Massa, ki zelo hitro okreva. Dirka v Interlagosu bo sredi oktobra, manj kot tri mesece po nesreči.

Potem ko so se v začetku tedna pojavljale neverjetne špekulacije, da bo Felipe Massa po poškodbi glave z VN Madžarske nared že za dirko VN Italije v Monzi (13. septembra), je zdaj brazilski dirkač sam povedal, kako napreduje njegovo okrevanje in kdaj bo dejansko nared za vnovično dirkanje. Od nesreče na Hungaroringu, ko je dobil v glavo letečo vzmet, doživel pretres možganov in staknil večjo rano nad očesom, niso minili še niti štirje tedni, a Ferrarijev dirkač neverjetno hitro in dobro okreva. "Komaj čakam, da bom znova dirkal. Upam, da bo to že v Braziliji," je dejal Felipe za brazilsko televizijo. Ja, Massa si želi nazaj v kokpit na domači VN Brazilije, ki bo kot predzadnja dirke te sezone sredi oktobra. "Odločitev, kdaj se vrnem, žal ni moja. Odločili bodo zdravniki. Moral jim bom dokazati, da bom takrat res nared za dirkanje," je v torek razlagal Felipe Massa. Ne le njegovi zdravniki, tudi zdravniška služba Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) mu bo morala dati zeleno luč za tako hitro vrnitev. "Najprej bom odpeljal nekaj krogov z gokartom, nato pa bom obiskal Fiine zdravnike."

 
 

Odločili bodo zdravniki. Moral jim bom dokazati, da bom takrat res nared za dirkanje.

Felipe Massa

 
V omenjenem pogovoru je Massa še enkrat opisal, kaj se spominja o sami nesreči. "Vzmeti nisem videl. Vsi me sprašujete, če sem jo videl, a videl nisem ničesar. Zadela me je v glavo in sem zaspal. Na posnetku sem videl, da sem se zaletel v zaščitne pnevmatike. Zdi se celo, da sem še pospeševal in premikal roke na volanu, a temu ni tako. Spal sem. Ko sem se zbudil v bolnišnici, sem takoj začutil, da sem cel. Le slabše sem videl, sicer pa sem normalno dihal in mislil. Lahko sem premikal roke in noge." Brazilca je zadela vzmet iz dirkalnika rojaka Rubensa Barrichella, ki ga je v času po dirki večkrat obiskal. "Ničesar ga ne krivim. Saj ni vedel, da vozim za njim. Ostajava dobra prijatelja. Nihče ni pričakoval, da se kaj takega lahko zgodi." Massa je še dejal, da je bil presenečen nad vso podporo, ki mu jo dajejo navijači iz domovine in sveta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.