Šport > Moto športi
24 ogledov

Massa bo nosil Schumijeve začetnice

felipe massa EPA
Uvodna dirka svetovnega prvenstva formule ena ta konec tedna v Avstraliji bo v mnogočem v znamenju Michaela Schumacherja. Brazilski dirkač Felipe Massa bo na čeladi nosil začetnici njegovega imena.

"Vsak dan mislim in molim zanj. Vsi upamo in pričakujemo, da bo z Michaelom vse v redu in da bo kmalu z nami," je dejal Massa, ki je bil dolga leta v istem moštvu kot Schumacher, ki je še vedno v umetni komi po hudem padcu med smučanjem konec decembra.

Brazilec, ki je leta 2008 za las zgrešil naslov svetovnega prvaka, naslednje leto pa je bil žrtev spektakularne nesreče, ko mu je med vožnjo čelado prebil delec dirkalnika, bo na svojem vozilu celo sezono nosil tudi posvetilo Ayrtonu Senni. Letos namreč mineva 20 let od njegove smrti na dirki v Imoli.

O Schumacherju, sedemkratnem svetovnem prvaku, je nekaj dni pred dirko v Melbournu govoril tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, ki je bil vrsto let Michaelov šef pri Ferrariju. "Smo in ostajamo prepričani, da se bo Michael izvlekel. Spodbudne so novice o njegovem napredku, hkrati pa se zavedamo, da moramo biti potrpežljivi," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.